Nyhed er fra 04-03-2022

Aabenraa Kommunes driftsenhed er nomineret til Digitaliseringsprisen

På årets OffDig-konference i musikhuset i Aarhus er Driftsenheden fra Aabenraa Kommune en af de tre nominerede til Digitaliseringsprisen i underkategorien Innovationsprisen. Vinderen afsløres på konferencen 23.-24. marts. Driftsenheden er nomineret for et nyt, digitalt og innovativt vejtilsyn, som virksomheden Pluto Technologies har udviklet.

04
032022

Prisen gives til en offentlig institution eller myndighed som, ved at udnytte digitaliseringens potentialer, markant har transformeret måden opgaver tænkes og løses på og dermed bidraget til at tænke myndighedsudøvelse, velfærdsproduktion og offentlig service på helt nye måder.

Sådan lyder beskrivelsen af Innovationsprisen, som er den kategori, Aabenraa Kommunes driftsenhed er nomineret i til årets Digitaliseringspris. Det er Dansk IT, der arrangerer konferencen OffDig, hvor prisen bliver uddelt.

Konkret er Aabenraa Kommune nomineret for en ny måde at føre vejtilsyn på.

- Vi placerer en mobiltelefon i vinduet på bilen, når vi alligevel skal ud på opgaver. Mobiltelefonen filmer hele ruten. Når vi kommer hjem, kan vi føre optagelserne ind på computeren, der så automatisk kan fortælle os, hvor på den kørte rute, der trænger til forbedring, siger leder af Driftsenheden, Søren Nagstrup Nielsen og fortsætter:

- På den måde opdager vi langt hurtigere og mere effektivt, hvis der er huller i vejen, skilte der er væltet eller noget helt tredje. Vi arbejder hele tiden videre med konceptet, og vi håber, at vi kan gøre konceptet endnu bedre.

Løsningen bruger kunstig intelligens på et vidst niveau igennem registreringerne og senere i opgavedefinitionen og bestilling af udbedring.

Johan Bender fra Pluto Technologies, der er leverandør på opgaven, glæder sig også over nomineringen og er glad for samarbejdet med Aabenraa Kommune.

- Vi er alle stolte og glade på Aabenraa Kommunes vegne for deres anerkendelse som bannerfører for ny teknologi, der bidrager til et mere sikkert og bæredygtigt vejnet. Det kræver en organisation, som ønsker smartere løsninger og kan se nye muligheder. Og det er Aabenraa Kommune gode til.

Ditte Lundgaard Jakobsen er direktør for Plan, Teknik & Miljø i Aabenraa Kommune, og hun håber naturligvis, at Driftsenheden løber med Innovationsprisen på konferencen senere i marts.

- I Driftsenheden kan de med rette være stolte over at være nomineret til prisen. De er i mange facetter af deres arbejde både innovative og effektive. Uanset udfaldet på konferencen, så skal Driftsenheden tage nomineringen som et skulderklap og fortsætte det gode arbejde. Både med dette konkrete projekt, men også med den innovative tankegang i al almindelighed, siger hun.

Der kan læses mere om Digitaliseringsprisen på https://www.digitaliseringsprisen.dk/#hvad-er-digitaliseringsprisen

Kontaktperson

Direktør Plan, Teknik & Miljø, Ditte Lundgaard Jakobsen, tlf.: 22 15 41 04; e-mail: dlja@aabenraa.dk

Driftsleder Aabenraa Kommune, Søren Nagstrup Nielsen, tlf.: 73 76 81 81; e-mail: snn@aabenraa.dk

Direktør, Pluto Technologies, Johan Bender, tlf.: 93 93 14 35; e-mail: jb@pluto.page

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk