Nyhed er fra 04-10-2019

Aabenraa og Sønderborg bliver værtsbyer for Byplanmøde 2020

Dansk Byplanlaboratorium afholder hvert år Byplanmøde, hvor det byplansfaglige miljø i Danmark inspirerer og hylder byplanlægningsinitiativer, som fremmer god og nytænkende planlægning. Næste år bliver Aabenraa og Sønderborg kommuner værtsbyer for Byplanmøde 2020, hvor minimum 700 personer deltager.

04
102019

Dansk Byplanlaboratorium, som er en selvejende fond, der blev stiftet i 1921 af visionære byplaninteresserede personer, har netop offentliggjort, at Byplanmødet 2020 bliver i Aabenraa og Sønderborg kommuner 1.-2. oktober 2020. Minimum 700 personer deltager på Byplanmøde 2020, som meget passende kommer til grænseregionen i 100-året for Genforeningen.

- Vi glæder os til at afholde Byplanmødet 2020, hvor hele det byplansfaglige miljø er samlet for at se og debattere om, hvad der rører sig byplanlægningsmæssigt i Danmark. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi især ser frem til at vise Aabenraa by frem, fordi vi torsdag aften fik den fornemme anerkendelse ved at vinde Publikumsprisen for ”Udviklingsplan for Fremtidens Aabenraa” til dette års Byplanmøde i Køge, siger formand for Vækstudvalget for Land og By i Aabenraa Kommune, Philip Tietje.

Hvad programmet for Byplanmøde 2020 bliver, skal de to sønderjyske kommuner nu til at planlægge sammen. Men deltagerne vil blandt andet komme til at se Aabenraas og Sønderborgs bymidte, hvor kommunen har taget hånd om de udfordringer, som andre provinsbyer også kender.

Samtidig vil deltagerne få mulighed for at se og høre om udviklingen af havneområderne i de to byer, samt hvordan uddannelsesbyerne har udviklet sig i Aabenraa og Sønderborg.

- Jeg er stolt af, at vi i samarbejde med Aabenraa Kommune kan tiltrække en så stor og spændende konference. Vi oplever en rivende udvikling, hvor vi hele tiden udvikler nye områder, samtidig med at vi skal bevare vores kulturelle og historiske særkende. Det passer også rigtigt godt med det historiske element, at vi også fejrer 100-året for Genforeningen i 2020. Men særligt glæder jeg mig til at vise vores helt nyudviklede havneområde - Byens Havn - frem, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard.

Kontaktinformation
Formand for Vækstudvalget for Land og By Aabenraa Kommune, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard, tlf.: 27 90 02 18; e-mail: any@sonderborg.dk

Afdelingschef for Kultur, Plan & Fritid Aabenraa Kommune, Bo Riis Duun, tlf.: 51 31 92 57, e-mail: brd@aabenraa.dk

Chef for Plan og Myndighed Sønderborg Kommune, Sille Marcussen Dall, tlf.: 27 90 54 59; e-mail: smar@sonderborg.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk