Nyhed er fra 05-03-2018

Aabenraa-successen fortsætter: 22 unge sætter sig i sadlen

Nye deltagere er klar til en ny udgave af Unge på Toppen. Deltagerne vil igen komme i et praktik- og træningsforløb, og denne gang afsluttes forløbet med et adventure race fra Aabenraa til Skagen.

05
032018

- Jeg glæder mig meget til at følge endnu et hold af unge mennesker, der ønsker at komme ud af kontanthjælpen. Projektet giver deltagerne en konkret mulighed for at komme i praktik, og erfaringerne fra sidste år viser, at det virkelig er noget, der rykker, siger borgmester Thomas Andresen, på baggrund af, at successen Unge på Toppen kører endnu en tur.

Da forløbet Unge på Toppen kørte i 2017 skabte det gode resultater. Ud af de 19 deltagende unge er 16 i dag i job, mens to er begyndt på en uddannelse. I 2018 starter forløbet op igen, når Unge på Toppen 2 med 22 nye deltagere afvikles i løbet af foråret. Projektet er, lige som forgængeren, en del af Aabenraa Kommunes investeringsstrategi på kontanthjælpsområdet, KIK. Se mere om KIK på www.aabenraa.dk/kik

Nye udfordringer og fællesskab
I marts starter deltagerne op med indledende træningsøvelser, inden de i slutningen af måneden begynder i de praktikforløb, der bliver en del af forløbet indtil juni, hvor kulminationen på forløbet finder sted med et adventure race fra Aabenraa til Skagen.

Igen i år har virksomheder i hele kommunen meldt sig til at tage en eller flere praktikanter ind i et forløb, der skal klæde deltagerne på til livet efter kontanthjælpen og potentielt lede til et job.

Ejler Schütt, der er formand for Aabenraa Kommunes arbejdsmarkedsudvalg glæder sig også over, at successen fra 2017 nu bliver afviklet endnu en gang.

- Resultaterne fra sidste år taler for sig selv. Det er et forløb, der giver deltagerne selvtillid og en fællesskabsfølelse, som de mangler i deres hverdag. Samtidig får de lov at snuse til det arbejdsmarked, som de efter forløbet meget gerne skal blive en del af, forklarer han.

I juni bliver deltagerne for alvor testet, når forløbets klimaks indtræffer med et adventure race fra Aabenraa til Skagen. De unge bliver delt ind i små hold, og hvert hold får selskab af en veteran fra Forsvarets Veterancenter, som skal hjælpe de unge til Skagen.

På turen vil deltagerne blive presset fysisk såvel som mentalt, når de på ruten bliver mødt af forskellige opgaver. Blandt andet vil der ikke være lige så mange cykler, som der er deltagere. Så bedre løsninger skal findes i fællesskab.

- Det bliver vildt spændende med et adventure race i år. Det kommer til at kræve noget af vores deltagere, som kommer ud i nogle helt nye situationer. Jeg tror virkelig, det kan være med til at hjælpe dem på langt sigt, at der i år er et ekstra fokus på samarbejdet i projektet, forklarer beskæftigelsessagsbehandler Camilla Pedersen. Hun er, lige som sidste år, tilknyttet projektet som deltagernes sagsbehandler og træner og cykler med de unge kontanthjælpsmodtagere gennem hele forløbet.

Unge på Toppen 2:

- Er et forløb for aktiveringsparate kontanthjælpsmodtagere og en del af Aabenraa Kommunes KIK-strategi.

- Involverer 22 deltagere, der alle får en praktikplads, hvor de arbejder tre dage i ugen. To dage i ugen mødes deltagerne til fysiske træningspas, der skal forberede dem på et afsluttende adventure race i juni.

- I år vil fem veteraner fra Forsvarets Veterancenter være tilknyttet projektet som mentorer for deltagerne.

- Er en efterfølger til forløbet Unge på Toppen fra 2017, som blev afsluttet med en cykeltur til Alpe dHuez, hvor 18 ud af 19 deltagende unge i dag er ude af kontanthjælpen.

- Mere information om Aabenraa Kommunes investeringsstrategi kan findes på www.aabenraa.dk/kik