Nyhed er fra 26-06-2015

Aabenraas digitale turistbureau indvies 1. juli

Hele juni har håndværkerne haft travlt med at renovere, installere og trække kabler på turistbureauet på det gamle rådhus i Aabenraa.

26
062015

Åbningen bliver markeret med en lille ceremoni, hvor formanden for den nye sønderjyske turismeorganisation Destination Sønderjylland, Svend Brodersen indvier det digitale turistbureau sammen med Aabenraas borgmester Thomas Andresen.

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan tilbyde turisterne en moderne og lækker selvbetjeningsløsning. Alle erfaringer viser, at turisterne gerne vil betjene sig selv, siger borgmester Thomas Andresen.

Det bærende element i det digitale turistbureau er multitouchbordet, der er en slags kæmpe ipad, hvor man med udgangspunkt i et kort over området klikker sig vej til lige præcis de attraktioner og overnatningssteder, man ønsker at besøge. Herefter kan turisten printe ferieplanen ud på papir eller simpelthen hente ferieplanen ind på sin smartphone via en scannekode. Er turisten ikke så bevendt med digital selvbetjening, vil der stadig være en person til at hjælpe.

Ud over multitouchbordet bliver der installeret en eventskærm, der viser de kommende begivenheder og events i området. Og endelig bliver der installeret en storskærmsvæg, der både kan vise video og flotte stillbilleder.

- Vi er rigtig glade for at være med til indvielsen af det første fysiske resultat af det nye turismesamarbejde og er stolte over, at vi sammen med Aabenraa Kommune, er med helt i front, når det kommer til moderne turismeservice, siger formand for Destination Sønderjylland, Svend Brodersen.

Driften af det digitale velkomstcenter bliver forankret i Aabenraa Kommunes nye erhvervsfremmeenhed Business Aabenraa, der forlader Bjergparken og flytter ind i det gamle rådhus.

Til indvielsen deltager også direktør for Business Aabenraa, Ole Strandlyst og direktør for Destination Sønderjylland, Karsten Justesen.