Nyhed er fra 22-08-2014

Åbent hus 26. august: Kirsebærhaven fejrer nybyggede ældre-faciliteter

De ældre i den nordlige del af Aabenraa Kommune får nu langt bedre forhold i deres aktivitetscenter. Kirsebærhaven holder åbent hus den 26. august og indvier et totalrenoveret center med blandt andet et nybygget cafeteria. Ombygningen giver nye muligheder for frivillige og brugere.

22
082014

Lederen af Kirsebærhavens Aktivitetscenter Joanna Wolf er glad. I flere år har hun drømt om at give de mange frivillige, der laver aktiviteter for ældre i den nordlige del af Aabenraa Kommune, bedre forhold. Det får de nu. For tirsdag den 26. august inviterer centerlederen sammen med Kirsebærhavens frivillige alle borgere i Aabenraa Kommune til åbningsfest for et moderniseret aktivitetscenter.

Fra kl. 12.45 står den blandt andet på anekdoter, musik fra 60erne og 70erne og besøg fra Christiansborg - folketingsmedlemmet Anne Sina (A) deltager nemlig i fejringen og vil holde et kort oplæg om frivillighed set fra et landspolitisk perspektiv.

- Det bliver en hyggelig og festlig dag, og jeg håber rigtig mange vil dukke op og være med til at fejre de nye rammer i vores aktivitetscenter og frivilligheden som sådan.

- Mange ældre er friske og vil gerne yde en indsats. I Kirsebærhavens Aktivitetscenter får de mulighed for selv at holde sig aktive og tage initiativ. Det har vi rammerne til nu, siger Joanna Wolf, mens hun inspicerer centrets spritnye cafeteria.

Her vil der fremover blive serveret billig mad - af frivillige i samarbejde med elever fra EUC og medarbejdere fra Mad & Måltider.

Ordentlige rammer og et mødested
Formand for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune Povl Kylling Petersen glæder sig til at åbne for de nye faciliteter den 26. august, hvor man samtidig fokuserer på frivilligheden. Det gør udvalgsformanden sammen med formand for Aabenraa Almene Boligselskab, Leif Poulsen.

Boligselskabet har med sit økonomiske bidrag til ombygningen sikret, at ønskerne om et tidssvarende center kunne blive til virkelighed.

- Vi har rigtig mange aktive ældre i kommunen. Og det er vigtigt, at de har nogle ordentlige rammer og et mødested, hvor de kan danne fællesskaber omkring de aktiviteter, som de selv ønsker at skabe og deltage i. Derfor glæder jeg mig meget til at se det ombyggede aktivitetscenter blive taget i brug, siger Povl Kylling Petersen, der sammen med alle, der møder op til åbent hus-arrangementet på Kallemosen 58, blandt meget andet vil kunne høre et indlæg om frivillighed af folketingsmedlemmet Anne Sina (A).

- Jeg glæder mig til at tale om frivillighed. De mange ildsjæle, der udfører frivilligt arbejde, gør en stor forskel i rigtig mange menneskers liv, og det skal vi fra politisk hold bakke dem op i, fortæller Anne Sina, der er valgt i Aabenraa-kredsen.

Ombygningen af Kirsebærhavens Aktivitetscenter er blevet muligt i kraft af et tæt samarbejde mellem Aabenraa Almene Boligselskab og Aabenraa Kommune. Prisen for ombygningen er cirka 1,5 millioner kroner, hvor Aabenraa Kommune, boligselskabet og diverse fonde bidrager med hver deres del.

Ombygningen er inspireret af Grønnegadecentret i Hillerød kommune. Her har man i flere år haft stor succes med et aktivitetscenter, hvor ældre selv står for en stor del af driften - blandt andet rengøring og madlavningen i cafeteriet.