Nyhed er fra 02-12-2014

Åbent møde om turisme 9. december

Aabenraa Kommune inviterer til åbent møde om fremtidens turismeindsats tirsdag 9. december kl. 19 i byrådssalen på rådhuset i Aabenraa

02
122014

I forbindelse med, at Aabenraa Kommune har tilsluttet sig det fælles sønderjyske turismesamarbejde Destinationsudvikling Sønderjylland inviteres alle interesserede til et åbent møde om kommunens udfordringer og muligheder på turismeområdet.

Dette møde er bl.a. tiltænkt aktører inden for fødevareoplevelser, events, underholdning, sport, turistattraktioner, uorganiserede turistaktører, detailhandelsorganisationer som ShopiCity og andre detailhandelsforeninger.

Det åbne møde finder sted i byrådssalen på rådhuset, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa tirsdag 9. december kl. 19-21.

På mødet vil formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje orientere om det sønderjyske turismesamarbejde og hvilke opgaver, der ligger i den såkaldte DMO (Destination Management Organisation).

Herefter vil direktør i Visit Aarhus Per H. Kristensen holde et oplæg om Turismeregion Aarhus, og hvordan vi skaber vækst i dansk turisme.

Efter oplægget lægger borgmester Thomas Andresen op til debat om den fremtidige turismeindsats i Aabenraa Kommune.

- På mødet vil vi se fremad. Jeg forventer en god og konstruktiv debat, der bl.a. skal handle om, hvordan vi fremover varetager de opgaver på turismeområdet, som ikke løses af Destinationsudvikling Sønderjylland, siger borgmester Thomas Andresen.

Han understreger, at turisme er et sønderjysk anliggende, og at der er brug for en særlig tværkommunal indsats.

I Aabenraa Kommune er antallet af overnatninger på hoteller og campingpladser samt besøgende på museerne faldet det seneste år. Ifølge Visit Aabenraa har turismeforbruget i kommunen udviklet sig negativt fra 658 mio. kroner i 2009 til 622 mio. kroner i 2013.

- Bl.a. derfor er det vigtigt med et stærkere sønderjysk samarbejde om turisme og med et tæt samarbejde med erhvervslivet i branchen. Turister interesserer sig ikke for kommunegrænser, de interesserer sig for oplevelser, pointerer formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje, der er vært ved mødet.