Nyhed er fra 27-08-2015

Alle er inviteret til folkefest 4. september

Regentparret besøger Aabenraa Kommune fredag 4. september. Overalt i kommunen summer det lige nu af forberedelsesaktivitet, så både Regentpar og borgere kan se frem til en fantastisk dag med et væld af oplevelser. Alle er hermed inviteret til folkefest.

27
082015

Kongeskibet Dannebrog anløber Aabenraa Havn kl. 10 med Regentparret om bord. Foruden modtagelseskomite og faneborg står kommunens daginstitutioner klar til at give Regentparret en hjertelig velkomst. Alle interesserede er naturligvis velkomne til at deltage både i modtagelsen på Gammelhavn og de dele af Regentparrets program, der er åbne for offentligheden.

Karettur igennem Aabenraa
Det bliver med sikkerhed et flot skue, når Regentparret kører i karet gennem Aabenraas gader flankeret af Gardehusarregimentets Hesteskadron og Den Kongelige Stald-Etat. Det er håbet, at byens borgere hejser flaget, tropper talstærkt op og skaber en flot kulisse om Regentparrets karettur. Karetturen starter kl. 11.40 ved Kunstmuseet Brundlund Slot via Møllemærsk, Skibbrogade, Storegade, Ramsherred, Nørreport og slutter ved Folkehjem kl. 12.25. Karetruten og alle detaljer om Regentparrets besøg kan ses på Aabenraa Kommunes hjemmeside, aabenraa.dk.

Folkehjem og Sønderjyllands historie
Kl. 12 står historiefortæller Christian Rathje klar på Folkehjems balkon. Herfra vil han fortælle om Folkehjems historie og Genforeningen til kommunens skolebørn og de mange borgere, der forhåbentlig også deltager her. Kl. 12.25 ankommer Regentparret, og det bliver et mindeværdigt øjeblik, når de træder frem på balkonen og vinker til de fremmødte. Mindeværdigt bliver traktementet på dagen forhåbentlig også. Her kan man roligt begynde at glæde sig:

- En stor gruppe lokale virksomheder, samarbejdspartnere og frivillige har bidraget på mange forskellige prisværdige måder: Bl.a. har nogle af kommunens fødevareproducenter sørget for morgenmadsposer til børnene på Gammelhavn, og at der bliver serveret sønderjyske gourmet-hotdogs til de fremmødte på Folkehjem og senere på eftermiddagen på Storetorv, når byen tager officielt afsked med Regentparret. Der er også sørget for sønderjysk kaffebord på Kalvø kl 15.05. Byens detailhandel er også gået helhjertet ind i Regentparrets besøg og sørger for underholdning og aktivitet i Aabenraas gader i løbet af dagen. Aabenraa Kommune er alle stor tak skyldig, siger borgmester Thomas Andresen.

Kalvø, korteger og kongeskib
Regentparret kommer vidt omkring i kommunen 4. september, når de skal besøge virksomheder og institutioner. Det kaster et par officielle vinkemuligheder af sig: Dels når H.K.H. Prinsgemalens kortege passerer Tinglev Skole kl. 14, dels når H.M. Dronningens kortege passerer Sygehus Sønderjylland kl. 15.15.

Der er lagt op til stor fest med musik, mad, vandaktiviteter, dans, teater og trylleshow, når H.K.H. Prinsgemalen besøger Kalvø kl. 15.05. Og der bliver heller ikke sparet på musikken, når Regentparret tager officiel afsked med byen på Storetorv kl. 15.55. Igen er det håbet, at så mange som muligt, store og små vil deltage i festlighederne og give hinanden og Regentparret en god oplevelse.

Kl. 21.10 laver byens spejdere fakkeloptog fra Markedspladsen til Gammelhavn, hvor der er musikalsk afsked med Kongeskibet Dannebrog og Regentparret kl. 21.30.

Aabenraa Kommune har sat alle sejl til for at skabe en fest for Regentparret og byens borgere. Alle er hermed inviteret til festen.