Nyhed er fra 12-08-2019

Anlæg af cykelbaner ved Ringvej begynder nu

I uge 34 starter anlægsarbejdet med en cykelforbindelse på Ringvej i Rødekro for alvor. Forbindelsen skal sikre skolebørn fra Rise og det sydlige Rødekro til den nye Hærvejsskole. Anlægsarbejdet forventes færdigt i indeværende år.

12
082019

I takt med at byggeriet af Hærvejsskolen snart er afsluttet, så forbedres infrastrukturen for cyklister til og fra skolen. Dette gøres ved at etablere cykelbaner langs Ringvej og cykelstiramper til den eksisterende sti, som fører under Ringvej.

Der etableres krydsningsheller i rundkørslen ved Hærvejen/Ringvej og en dobbeltrettet cykelsti på Hærvejens vest side, som forbinder Rise Bygade med den nye anlæg. Formålet med projektet er at sikre, at de elever, som ikke ønsker at cykle omvejen via den nordligere tunnel under jernbanen, i stedet tager den mere direkte vej over jernbanebroen.

Otto Chrestensen er entreprenør på opgaven, og cykelbanerne forventes at kunne tages i brug i slutningen af året. Det konkrete projekt udspringer fra projektet Rødekro Skolecykelby, som er udarbejdet i et samarbejde mellem Rødekro Udviklingsråd og en sammensat arbejdsgruppe bestående af blandt andet repræsentanter fra lokalpolitiet, Hærvejsskolen, Cyklistforbundet og Aabenraa Kommune.

Kontaktperson

Ingeniør Drift og Anlæg, Thomas Skov Nielsen, tlf.: 73 76 72 07; e-mail: tsn@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk