Nyhed er fra 23-06-2017

Arena Aabenraa indvies lørdag 19. august

Arena Aabenraa og Aabenraa Kommune inviterer alle til et brag af en dag, når Arena Aabenraa skal indvies lørdag 19. august. Det bliver fejret med tophåndbold, opvisningskampe og et hav af forskellige aktiviteter for hele familien

23
062017

Der bliver fart over feltet hele dagen lørdag 19. august, når Arena Aabenraa skal indvies. Alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver et program, som strækker sig fra kl. 10-19.

Arena Aabenraa er det tidligere Aabenraa Svømme- og Idrætscenter, der er blevet ombygget og udvidet med en foyer, en dobbelthal og flere fleksible aktivitetsarealer, så der er kommet mange flere nye faciliteter til. Det er et projekt til ca. 80 mio. kroner, som har stået på de seneste to-tre år.

- Det er en indvielse, vi har set frem til længe. Arena Aabenraa er det pulserende hjerte i Aktiv Campus Aabenraa, som er et af hovedelementerne i udviklingsplanen for Fremtidens Aabenraa. De muligheder, der ligger i Arena Aabenraa, er med til, at borgere i Aabenraa Kommune og i et stort opland til kommunen kan få et sundt og aktivt fritidsliv. Så jeg ser virkelig frem til at klippe snoren over 19. august, pointerer borgmester Thomas Andresen.

På programmet er bl.a. to tophåndboldkampe. SønderjyskEs herrehold spiller mod dette års danmarksmestre Aalborg Håndbold. SønderjyskEs damehold spiller mod Füchse Berlin.

Der er noget for alle
Og hele dagen kommer til at summe af aktivitet både for dem, der vil være med, og dem der vil kigge på. Der er bl.a. opvisningskampe i badminton og volleyball, og lokale idrætsforeninger giver mulighed for, at man kan prøve deres sportsgrene. Aabenraa Bibliotekerne er også med og inviterer børnefamilier til trylle- og ballondyrshow.

- Med indvielsen understreger vi, at Arena Aabenraa er for ALLE. Her kan man komme og dyrke sin sportsgren, uanset om man gør det for sjov, for motionens skyld, eller om man er eliteidrætsudøver. Og man kan komme her uanset alder. Man behøver ikke engang dyrke idræt for at være her, for Arena Aabenraa har potentiale til at blive et nyt mødested, hvor man også bare kan nyde en kop kaffe og socialt samvær, påpeger formand for Arena Aabenraa John Riisberg.

Tak for samarbejdet
Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Hans Philip Tietje ser også frem til den store dag for Arena Aabenraa:

- Det bliver en dag, hvor vi virkelig får set, hvad Arena Aabenraa kan bruges til. Men det er også en dag, hvor jeg synes, at alle de foreninger og andre samarbejdspartnere, der har deltaget i processen med at få dette fantastiske center op at stå, kan klappe sig selv på skulderen og glæde sig over resultatet. Jeg takker for samarbejdet, siger Hans Philip Tietje.

Det bliver gratis at deltage i indvielsen. Dog skal man reservere gratis billetter til de to tophåndboldkampe. Billetterne kan bookes fra 1. august. Arena Aabenraa og SønderjyskE melder ud til den tid, hvordan det kommer til at foregå. Man kan følge med på arenaaabenraa.dk og på Arena Aabenraas facebookside.

FAKTA
I Arena Aabenraas nye dobbelthal, som bliver hjemmebane for SønderjyskEs damehold i håndbold, er der plads til ca. 1.472 tilskuere på tribunerne plus 8 tilskuere i kørestol. Dertil kommer ca. 300 ståpladser.

I dobbelthallen uden tribuner er der plads til et publikum på ca. 3.000 personer f.eks. til koncerter.

Aabenraa Kommune har opført og ejer Arena Aabenraas bygninger. Projektet er gennemført i tæt samarbejde med en lang række interessenter.

Arena Aabenraa drives i dag som en selvejende institution.

Ved indvielsen deltager en række foreninger med aktiviteter for publikum. Der kan komme flere til:
SønderjyskE Håndbold
Aabenraa Håndbold
Aabenraa IG Volleyball
Aabenraa Badminton Club
DGI
Aabenraa Gymnastik og Idrætsforening
Rødekro Tri & Motion
Aabenraa Triathlon
Opnør Svømmeklub
Aabenraa Sportsdykkerklub
OK Syd
Aabenraa Bueskyttelaug
Aabenraa Bibliotek
Aabenraa Taekwondo Klub
Aabenraa Muya Thai
Aabenraa Judo og Jiu Jitsu Klub
Aabenraa Roklub
Fight Gym Aabenraa
Elite Aabenraa