Nyhed er fra 20-07-2016

Arkitektur, der dur

Hvert år uddeler Aabenraa Kommune og Billedkunstrådet to priser ved Arkitekturens Dag i oktober: Arkitekturprisen og Bygningsforbedringsprisen. Interesserede kan frem til 15. august indsende deres bud på, hvem der fortjener priserne i år.

20
072016

Nytænkende nybyggeri? Smukke istandsættelser med respekt for det originale? Spændende og funktionelle institutioner? Behagelige byrum?

Som tidligere år hædrer Aabenraa Kommune og Billedkunstrådet kommunens arkitektoniske perler, og nu er det muligt at komme med bud på, hvem der skal løbe med dette års priser.

En bedømmelseskomité udpeger vinderne af Arkitekturprisen og Bygningsforbedringsprisen blandt de indkomne forslag.

- Rundt om i kommunen bygges og renoveres der i øjeblikket i stor stil. Det er godt for os alle sammen, når vores omgivelser bliver skønnere. Hvis man får øje på et byggeri eller en istandsættelse, man synes er særlig smuk, fungerer godt, eller som bidrager positivt til omgivelserne, vil jeg opfordre til, at man indstiller det til en af priserne, siger formand for Bygningsforbedringsudvalget Erik Uldall Hansen.

Hvem kan få prisen?

Arkitekturprisen kan gives til gode eksempler på:

  • Privat og offentligt nybyggeri
  • Om- og tilbygninger til eksisterende bygninger
  • Istandsættelse af eksisterende bygninger
  • Anlæg, by- og landskabsrum, grønne områder, parker og pladser

Bygningsforbedringsprisen kan gives til smukke renoveringer af:

  • Fredede bygninger
  • Bevaringsværdige bygninger
  • Bygninger, som endnu ikke er registrerede bevaringsværdige, og som er fra før 1950

Det er afgørende, at byggeprojektet skal være færdiggjort i perioden 1. august 2015 til 1. august 2016, og at det skal være taget i brug.

I 2015 gik Arkitekturprisen til Kongehøjskolen i Aabenraa. Der var rosende omtale både til Lyreskovskolen i Bov og til Strandpromenaden i Aabenraa. Villaen på Gamle Kongevej 35 i Aabenraa fik Bygningsforbedringsprisen samt titlen som Borgernes Favorit 2015.

Kandidater til de to priser kan indstilles ved at sende en adresse og en kort beskrivelse af projektet, gerne med fotos, til plan@aabenraa.dk eller til Kultur, Plan og Fritid, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa mærket: "Arkitekturprisen/Bygningsforbedringsprisen". Indstillingen skal sendes inden 15. august. Man er velkommen til at indsende flere bud.