Nyhed er fra 11-03-2014

Autismecenter Syd udvider med tre boliger

Der er rejsegilde på tre nye boliger på afdelingen Skovbo i Rødekro onsdag 12. marts kl. 14. Borgerne flytter ind i boligerne 1. april.

11
032014

Aabenraa Kommune bygger i samarbejde med boligselskabet Domea Rødekro tre nye boliger ved Autismecenter Syds afdeling Skovbo på Savværksvej i Rødekro.

De nye boliger bliver knyttet an til Skovbos eksisterende boenheder. Skovbo består i øjeblikket af tre afdelinger med seks boliger i hver. De tre nye boliger bygges til på den måde, at der fremover vil være syv boliger i hver afdeling. I hver afdeling deles borgerne om flere fælles faciliteter som opholdsrum og køkken.

Skovbo er et specialiseret botilbud til borgere med autisme, hvor fokus er på at gøre borgerne så selvhjulpne som muligt. Autismecenter Syd er på landsplan med i front i forhold til, hvordan borgere med autisme får det mest udviklende tilbud, der skal forbedre borgerens livskvalitet.

- Udvidelsen af Skovbo er et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre at udbygge et tilbud, så vi både fastholder kvaliteten og samtidig leverer det enkelte botilbud til en billigere pris, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget Povl Kylling Petersen.

De tre nye boliger bygges, fordi der mangler plads til flere borgere på Skovbo. En af pladserne bliver besat af en borger fra en anden kommune.

- Det viser jo, at Autismecenter Syd som stærkt specialiseret tilbud er konkurrencedygtigt, for i disse tider henter de fleste kommuner ellers deres borgere hjem fra specialtilbud i andre kommuner, forklarer Povl Kylling Petersen.