Nyhed er fra 10-03-2016

Bevægelse, matematik og orienteringsløb

Onsdag 16. marts holder Dansk Orienterings-Forbund, orienteringsklubben OK Syd og Aabenraa Kommune et kursus, hvor undervisere får inspiration til at integrere bevægelse og idræt i matematik og geografi

10
032016

Hvordan kan elever lære matematik og geografi samtidig med, at de bevæger sig? Den nye folkeskolereform stiller krav om bevægelse i undervisningen. En række af Aabenraa kommunes skoler stiller skarpt på det i samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund og OK Syd på kurset Orienteringsløb, faste poster og læring. Kurset afholdes på Kongehøjskolen i Aabenraa onsdag eftermiddag 16. marts.

Dansk Orienterings-Forbund introducerer brugen af skolegårdskort og faste poster i undervisningen for det pædagogiske personale på en række skoler heraf fire såkaldte breddeidrætsskoler, nemlig Tinglev, Løjt Kirkeby, Stubbæk og Felsted skoler. De fire skoler har oprettet breddeidrætsklasser og arbejder bredt med idræt og bevægelse i skolens hverdag som helhed.

Skolegårdskort består af en række fast etablerede poster på den enkelte skole. Lærerne kan bruge det samme kort. Det betyder at forberedelsestiden er lille, samtidig med at læreren kan differentiere niveauet ved at vælge forskellige sværhedsgrader af ruter.

- Skolegårdskort er oplagte at inddrage i fag. Der er masser af muligheder for at arbejde med begreber fra f.eks. matematik og geografi såsom størrelsesforhold, målestok, kortlæsning og naturkendskab. Og forhåbentlig smitter det af i undervisningen bagefter, forventer idrætskonsulent Lea Kølby, som er projektleder for Aabenraa Kommunes breddeidrætsklasser.

Efterfølgende tilbyder frivillige fra OK Syd at etablere skolegårdskort på breddeidrætsskolerne, så de har konkrete rammer og materialer, de kan bruge efter kurset.

- Det her er også et rigtig godt eksempel på den åbne skole, som også ligger i folkeskolereformen. Her går skole og forening sammen om at berige hinanden: Forhåbentlig får foreningen vakt elevernes interesse for idrætten samtidig med, at skolen får input fra en forening, som brænder for sin idræt, forklarer Lea Kølby.

Kurset omfatter en række praktiske øvelser på arealerne omkring Kongehøjskolen.

Sted: Kongehøjskolen, indgang fra Vestvejens P-plads, lokale C120, Tøndervej 90, Aabenraa, onsdag 16. marts kl 13-16.

Pressen er velkommen.