Nyhed er fra 06-08-2018

Børn på vejene i Aabenraa Kommune: Pas godt på dem

I de kommende uger begynder tusindvis af børn i skole, og med kampagnen ”Børn på vej” vil Aabenraa Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældrene får også hjælp til at klæde børnene på, så de bliver mere sikre i trafikken.

06
082018

Langs skolevejene i Aabenraa Kommune vil der i den kommende måned være skilte med teksten ”Børn på vej”. Det er et synligt bevis på, at sommerferien nu er ved at være slut, og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, løbehjul og lignende til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

- Hvert år kommer der mange nye, små elever ud i trafikken, derfor er det så vigtigt at blive ved med at have fokus på forældrenes og skolernes færdselsundervisning, siger Kirsten Nørgård Christensen, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

- Jeg er glad for, at vi igen i år gør en indsats for trafiksikkerheden i kommunen. Og med vores samarbejde med politiet, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden håber vi, at opmærksomheden på sikkerheden kan øges, siger Kirsten Nørgård Christensen.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Gør dit barn klar til trafikken
Som noget nyt tilbyder kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden derfor i år en håndsrækning til forældrene, så de kan blive bedre klædt på til at lære børnene, hvordan man færdes sikkert i trafikken.

På hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/mitbarn kan forældre tilmelde sig et gratis nyhedsbrev med gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder. På den måde får man løbende hjælp til at sætte fokus på de vigtigste områder, der kan være med til at sikre, at barnet er klædt bedst muligt på til at klare sig i trafikken.

- Forældrene spiller en meget vigtig rolle i forhold til børns adfærd i trafikken. Børnene lytter til dem og ser dem som rollemodeller. Vi får også mange spørgsmål fra forældre om, hvordan man gør det bedst muligt. Derfor hjælper vi nu med at give et overblik og tilbyde gode råd og øvelser, der er målrettet barnets alder, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Gode råd til forældre:
Få gode trafikråd målrettet dit barns alder: https://www.sikkertrafik.dk/forældre

Tilmeld dig et gratis nyhedsbrev fra Rådet for Sikker Trafik, så du løbende får gode råd i din indbakke tre til fire gange om året: www.sikkertrafik.dk/mitbarn

Fakta
Bag kampagnen ”Børn på vej” står 93 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Se alle kommunerne her: https://www.sikkertrafik.dk/media/7754/kommuner-med-i-boern-paa-vej-2018.pdf

Kommunerne sætter skilte op langs skolevejene med teksten ”Børn på vej” og uddeler kampagnepakker til skolerne, så det bliver lettere at undervise børn og unge i sikker adfærd i trafikken. Kampagnen varer fra uge 33 til og med uge 36. Politiet gennemfører kontrol på skolevejene i ugerne 32 og 33.

Kontaktperson

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen,
tlf.: 51 31 44 75; e-mail: knc@aabenraa.dk

Trafiksikkerhedsmedarbejder Aabenraa Kommune, Hanne Mette Kjær,
tlf.: 73 76 72 80; e-mail: hmk@aabenraa.dk

Projektleder Rådet for Sikker Trafik, Rosa Nissen, tlf.: 61 65 04 43

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen,
tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk