Nyhed er fra 06-01-2021

Børnehavebørn tog første spadestik til ny daginstitution

Byggeriet af den nye daginstitution Børnehuset Mølleløkke er onsdag 6. januar startet, da en lille flok børnehavebørn fik æren af at tage det første spadestik. Den nye daginstitution ved Lyreskovskolen i Aabenraa Kommune kommer til at kunne rumme 150 børn fordelt på 30 vuggestuebørn og 120 børnehavebørn.

06
012021

Onsdag eftermiddag blev det næste kapitel i opførelsen af den nye daginstitution Børnehuset Mølleløkke i Bov, som skal erstatte Børnehuset Kruså og Vestermarkens Børnehus, taget. Her tog to børnehavebørn fra Vestermarken Børnehus og Kruså Børnehus nemlig det allerførste spadestik til den nye daginstitution. Og det glæder Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen.

- Selvom vi lever i en tid med restriktioner, så er det positivt, at vi fortsat sætter nye projekter i søen. Jeg glæder mig meget til at følge arbejdet med institutionen, og jeg glæder mig til, at jeg selv får mulighed for at komme og kigge på resultatet, siger han.

- Jeg er glad for, at det i disse coronatider er børnene selv, der har taget det første spadestik til Børnehuset Mølleløkken, som får en udformning, så den understøtter en tidssvarende pædagogik af høj kvalitet, og for det enkelte barn byder på tryghed og overskuelighed i et kreativt stimulerende miljø, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, som ikke selv var til stede ved det første spadestik, fordi forsamlingsforbuddet satte en begrænsning for antallet af deltagere.

Den nye daginstitution, Børnehuset Mølleløkke til i alt cirka 35 millioner kroner planlægges ved ibrugtagningen at skulle rumme 150 børn fordelt på 30 vuggestuebørn, 120 børnehavebørn, heraf et antal børn med særlige behov. Efter tidsplanen vil Børnehuset Mølleløkke stå færdigt i foråret 2022, og som har fået navnet efter Mølleløkkegård, der tidligere lå på stedet.

Kontaktperson

Borgmester, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, tlf.: 51 31 44 75; e-mail: knc@aabenraa.dk

Dagtilbudschef, Jacob Svarre Winther, tlf.: 73 76 75 83; e-mail: jsw@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk