Nyhed er fra 28-02-2022

Bolderslev Plejehjem kan huse ukrainske flygtninge

Aabenraa Kommune har i dag meldt bygningerne i det tidligere Plejecentret Bolderslev Midtpunkt ind til Udlændingestyrelsen som eventuelt opholdssted for ukrainske flygtninge.

28
022022

Det tidligere plejecenter i Bolderslev er i dag meldt ind til Udlændingestyrelsen som potentielle lokaler til husning af ukrainske flygtninge. Lokalerne har tidligere været anvendt som asylcenter.

- Vi har i dag kontaktet Udlændingestyrelsen og fortalt, at vi stiller det tidligere plejecenter i Bolderslev til rådighed til at huse ukrainske flygtninge. Vi vil naturligvis give vores bidrag til modtagelsen af de forventede ukrainske flygtninge i Danmark. Bygningerne er i fin stand, og de kan være klar til beboelse på to dage. Vi har i processen haft en god dialog med Udlændingestyrelsen, byrådets partier samt Bolderslev Lokalråd, siger Jan Riber Jakobsen, der er borgmester i Aabenraa Kommune.

Ud over at stille det tidligere plejecenter til rådighed har Aabenraa Kommune som grænsekommune også haft en dialog med de nationale myndigheder.

- Vi har henover weekenden været i kontakt med relevante myndigheder om, hvordan Aabenraa Kommune eventuelt kan bistå myndighederne langs grænsen i Aabenraa Kommune med at håndtere den forventede flygtningesituation. Og den kontakt, forventer jeg, fortsætter de næste dage, siger kommunaldirektør, Tom Ahmt.

I alt rummer det tidligere plejehjem 17 separate boliger med eget bad og køkken med plads til større familier. Plejehjemmet har blandt andet fungeret som asylcenter i perioden 2014-2017, siden det i 2012 ophørte med at fungere som plejehjem for byens borgere.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Kommunaldirektør, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; ahmt@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk