Nyhed er fra 17-11-2020

Byfornyelse i Kliplev samler lokalmiljøet

Aabenraa Kommune har i tæt samarbejde med lokalrådet i Kliplev færdiggjort et områdefornyelsesprogram for Kliplev. En kort udgave er husstandsomdelt til alle borgere i byen.

17
112020

Planer, processer og idéer for byfornyelse i Kliplev skulle være blevet præsenteret af Aabenraa Kommune samt Kliplev Lokalråd på et stort bymøde i november. Men som så meget andet i disse tider er arrangementet aflyst, hvorfor en pixiudgave af områdefornyelsesprogrammet for Kliplev er hustandsomdelt til borgerne og erhvervslivet i byen.

I programmet har borgere og virksomheder mulighed for at læse om de planer, som Aabenraa Kommune i samarbejde med Kliplev Lokalråd har lagt for området. Den overordnede vision for programmet er ”Et knudepunkt for hverdag og fællesskab”.

- Vi har et sundt fællesskab i Kliplev med et stærkt, lokalt engagement. Vores målsætning er, at vi hele tiden udvikler os, hvorfor vi i Kliplev Lokalråd glæder os over den plan for områdefornyelse, der nu er færdigarbejdet. Vi har gennem møder med mange af byens foreninger og afholdelse af flere borgermøder fundet frem til de emner, der har været størst interesse for at udvikle. Vi mener i al beskedenhed, at vi i Kliplev kan få et endnu mere attraktivt landsbyliv, siger Eskild Thaysen, der er formand for Kliplev Lokalråd og fortsætter:

- Det har også været vigtigt for os, at coronakrisen ikke har dræbt de ideer, vi er i gang med at føre ud i livet. Derfor er jeg også glad for, at deteksempelvis er den lokale løbeklub, KLOMK, der har været rundt for at uddele programmet til borgere og virksomheder. Det er for mig et godt eksempel på det engagement, der findes i Kliplev.

I områdefornyelsesprogrammet, som borgere og erhvervsliv i Kliplev har fået i hånden, er der nedskrevet konkrete målsætninger og indsatser for den forestående byfornyelse i Kliplev. Der er blandt andet fokus på det gode hverdagsliv, det aktive familieliv og de rige muligheder for natur- og landsbymiljø.

Områdefornyelsen i Kliplev er en af flere nuværende eller fremtidige områdefornyelser i Aabenraa Kommune.

- I Aabenraa Kommune vil vi lokalsamfundet. Det synes jeg, vi viser med vores områdefornyelser rundt omkring i hele kommunen. Fælles for områdefornyelserne er, at de bliver til i tæt samarbejde med de enkelte lokalråd, hvilket er med til at sikre, at det netop er borgernes ønsker, der bliver hørt, siger Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land, og By og fortsætter:

- I projektsammenhæng er vi fra Aabenraa Kommunes side bevidste om, at vi under de nye omstændigheder - i en coronatid - ikke længere bare kan gøre, som vi plejer og er vant til. Vi er nødt til at genopfinde måden, vi formidler og inddrager på. Det ønsker vi at gøre i et tæt samarbejde med de lokale – for det er ofte her, de gode løsninger ligger.

Vedhæftet er det hustandsomdelte områdefornyelsesprogram.

Kontaktperson

Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Formand for Kliplev Lokalråd, Eskild Thaysen tlf.: 61 72 79 94; e-mail: ethaysen@gmail.com

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk