Nyhed er fra 03-01-2014

Byrådet bød indenfor til nytårsreception (1)

Byrådssalen var stuvende fuld 3. januar, da gæster fra erhvervslivet, institutioner og andre samarbejdspartnere traditionen tro samledes for at ønske hinanden godt nytår den første fredag i januar.

03
012014

For borgmester Thomas Andresen var det den første nytårsreception i rollen som vært og taler.

I sin nytårstale gjorde Thomas Andresen både status på 2013 og kiggede frem mod det nye år. I tilbageblikket fremhævede han det tidligere byråds indsats for at få økonomien til at hænge sammen.

- Jeg synes, det er lykkedes. Det er i hvert fald et godt udgangspunkt. Det vil jeg gerne kvittere det gamle byråd for, sagde Thomas Andresen.

Herefter kiggede Thomas Andresen frem mod 2014 og understregede, at der venter store udfordringer forude, selv om grundlaget for kommunens økonomi er godt.

- Men vi gør noget. Vi har et nyt byråd, der både består af gode erfarne folk og af nye kræfter, der er klar til at komme med friske forslag. Det tror jeg er en rigtig god kombination, sagde han og udtrykte tilfredshed med den nye konstitueringsaftale, der viser, at byrådet er klar til at samarbejde.

Han fremhævede Vækstplanen som fundamentet for at løse udfordringerne. Væksten skal blandt andet skabes ved at gøre det mere attraktivt at drive virksomhed i Aabenraa Kommune. Det kan for eksempel ske gennem grænsetrekantssamarbejdet med Sønderborg og Flensborg.

Borgmesteren opfordrede desuden alle til at fortælle de gode historier om at drive virksomhed og bo i Aabenraa Kommune. Han nævnte blandt andet konkurrencen Fremtidens Købstad som et godt eksempel på noget, der gør det attraktivt at bo i Aabenraa Kommune.

Thomas Andresen mindede om, at det er dem, der bor eller arbejder i Aabenraa Kommune, som er de bedste ambassadører for at fortælle de gode historier.

Til slut delte han sit nytårsforsæt med forsamlingen:

- Fortæl den gode historie så ofte som I kan. Det skal i hvert fald være mit nytårsforsæt.