Nyhed er fra 08-01-2016

Byrådet bød indenfor til nytårsreception

Traditionen tro ønskede byrådet repræsentanter fra erhvervslivet, institutioner, foreninger og andre samarbejdsparterne godt nytår, da byrådet inviterede indenfor til nytårsreception fredag 8. januar.

08
012016

I sin tale rundede borgmester Thomas Andresen det gamle år og takkede for godt samarbejde. Han rettede også blikket frem mod 2016. Budskaber om fællesskab, sammenhold og frivillighed var den røde tråd gennem talen.

Borgmesteren takkede bl.a. byrådet og de øvrige sønderjyske kommuner for samarbejdet i 2015. Han nævnte det nye fælles beredskab med base i Tinglev og turismesamarbejdet Destination Sønderjylland som eksempler på nye samarbejder på tværs af kommunegrænser i 2015.

Det gode hverdagsliv er fyrtårnet
Det gode hverdagsliv er Aabenraa Kommunes fyrtårn og hovedformålet med den vækstplan, som byrådet har vedtaget. Blandt hverdagsfyrtårnene nævnte borgmesteren de mange byggerier, der finder sted på bl.a. plejehjem og skoler i disse år. I december blev der desuden taget første spadestik til den nye multiarena i Aabenraa, som skal skabe rum for idræt, sportsbegivenheder og fællesskab.

Aabenraa Kommune er inde i en positiv udvikling, understregede borgmesteren. Salget af både erhvervs- og parcelhusgrunde er gået forrygende i 2015. Kommunen har også slået sin position fast, når det kommer til events og er blevet til et sted, hvor der sker noget bl.a. takket være det frivillige foreningsliv.

Engagerede borgere og virksomheder
Borgmesteren udtrykte stolthed over den frivillige indsats i lokalsamfundene. Bl.a. er Bolderslev for anden gang blevet kåret som årets landsby på grund af indsatsen omkring asylcentret i byen. Et andet eksempel er julehjertebyen i Aabenraa, hvor frivillige gør en kolossal indsats.

Fællesskabet kan gavne både borgere, virksomheder og kommunen. I samarbejde med Meldgaard, der manglede arbejdskraft, kom ti ledige borgere på kursus. Alle ti er nu ansat til at køre virksomhedens store tip-ladere, og kommunen sparer udgifterne til kontanthjælp, fortalte borgmesteren. Han vil i den kommende tid besøge virksomheder, så man sammen kan finde løsninger på de fælles udfordringer med at skaffe arbejdskraft og hjælpe ledige i arbejde.

Borgmesteren sluttede sin tale med håbet og troen på, at vi vil hjælpe hinanden endnu mere i 2016. For så kan vi noget specielt, nemlig skabe et samfund, hvor vi ser hinanden, hjælper hinanden og får ting til at ske.