Nyhed er fra 11-07-2018

Cross Border Challenge: Forhindringsdyst samler unge på tværs af grænsen

Grænselandets studerende skal møde hinanden igennem et nyt initiativ, der løber af stablen for første gang til efteråret.

11
072018

Styrken i studiemiljøet i Grænselandet er i fokus, når de unges eget initiativ Cross Border Challenge bliver en realitet lørdag 29. september 2018.

Cross Border Challenge er en form for forhindringsløb med fokus på teambuilding, socialt samvær og opgaveløsning på tværs af uddannelsesstederne og landegrænsen. Cross Border Challenge skal hylde ungdomskulturen på tværs af etniske, sociale, uddannelsesmæssige og aldersmæssige skel.

Startskuddet kommer til at være fra Skate- og BMX-banen i Flensburg langs med vandet og henover grænseovergangen ved Skomagerhus og retur.

Ambitionen er at få mellem 500-800 unge og studerende fra hele Grænselandet til at dyste sammen og hygge sig sammen bagefter til Afterparty. Der kommer til at køre Shuttlebusser tur/retur fra både Haderslev, Sønderborg, Aabenraa, Tønder, Husum og Schleswig til Skate og BMX-banen ”Schlachthof” i Flensburg.  

Sportpiraten i Flensburg og Aktiv Campus Aabenraa er tovholdere på dette grænseoverskridende projekt, hvor Stadt Flensburg, Tønder Ungdomsskole, Sønderborg Kommune og Kreis Nordfriesland indgår som projektpartnere.

Det kommer kun til at koste et symbolsk beløb – 30 kroner/fire euro per hold – for de unge at deltage, da projektet har fået midler fra den grænseoverskridende pulje KursKultur til afviklingen af denne dyst. Projektet har et budget på 223.500 kroner.

Målet er at styrke fællesskabet og studiemiljøet på tværs af den dansk-tyske grænse og kommunegrænserne.

- Jeg glæder mig rigtig meget til, at de unge får oplevelsen af, at studielivet i Grænselandet er aktivt, attraktivt og interessant. Vi kan noget ganske særligt i grænselandet, når vi går sammen. Det giver en særlig mangfoldighed og bidrager til det gode naboskab og samarbejde, når så mange unge og studerende mødes, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune, Lars Kristensen.

 

Fakta om Cross Border Challenge

Aabenraa CampusRåd tog i sin tid initiativet til at invitere alle ungeråd i grænselandet til workshop 19. marts 2018 med henblik på at komme med gode idéer til en fælles event. 25 unge fra ungdoms- og videregående uddannelser i Sønderborg, Haderslev, Aabenraa og Flensburg deltog, fik hilst på hinanden og genererede idéer til poster og opgaver i forbindelse med Cross Border Challenge. Disse idéer arbejder projektgruppen videre med at realisere, og der er igangsat et større planlægningsarbejde i samarbejde med forskellige aktører, som er vant til at afvikle denne type events.

For at deltage skal man tilmelde et hold på fire studiekammerater, og det koster 30 kroner/fire euro per hold. Læs mere og køb billet på facebooksiden Campusbyen Aabenraa under begivenheden Cross Border Challenge.

Kontaktperson

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Kristensen, tlf.: 21 47 49 54; e-mail: lkri@aabenraa.dk

Campuskoordinator, Susanne Gram Skjønnemann, tlf.: 24 79 77 67; e-mail: sgsk@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk