Nyhed er fra 25-06-2014

Danseballaden rammer Syd- og Sønderjylland

Hele uge 27 er der moderne dansemoves på programmet, når Joy Hall inviterer 25 10-14 årige fra Aabenraa kommune til Danseballaden i Musik & Teaterhuset Sønderjyllandshallen i Aabenraa.

25
062014

Det hele kulminerer fredag den 4. juli, når børn fra Kolding, Billund, Sønderborg, Tønder, Haderslev og Aabenraa Kommune mødes i Sønderjyllandshallen.

Overalt i Sønderjylland er dans blevet sat på programmet dette skoleår, hvor dansere udsendt fra Dansens Hus i Aarhus har vist moderne dans for skoleklasser rundt omkring på skolerne. Både elever og lærere er kommet ud på gulvet og prøve trin og bevægelser af. Forud har lærerne været med på fælles introforløb, der klæder dem på til at bruge dansen i undervisningen.

- Gennem moderne dans får eleverne mulighed for at give deres følelser et fysisk, personligt og nutidigt udtryk og formilde det til et publikum. Der er masser at lære ved at være i hænderne på en professionel danser i en hel uge, fortæller teamleder i Kultur, Plan & Fritid Charlotte Helt Brunsgaard.

Fredag den 4. juli kulminerer Danseballaden, når børnene fra Kolding, Billund, Sønderborg, Tønder, Haderslev og Aabenraa Kommune mødes i Sønderjyllandshallen i Aabenraa for at vise hinanden, hvad de har lært. Dagen bruges på at indøve en stor fællesdans og opføre den for forældre og andre interesserede publikummer kl. 16-17.

- Vi er glade for at lærere med interesse for dans og unge mennesker med rytmer i blodet har mulighed for at mødes blive udfordret og finde ind i fællesskaber omkring den moderne dans, siger Charlotte Helt Brunsgaard.

Billetterne koster 20 kr. og kan købes i døren. Børn under 12 år har gratis adgang.