Nyhed er fra 06-05-2022

Den tidligere børnehave i Hjordkær benyttes til midlertidig husning af fordrevne ukrainere

Indtil nu har Aabenraa Kommune benyttet Gammel Grønningen i Tinglev som midlertidig bolig til fordrevne ukrainere i Aabenraa Kommune, der har fået opholdstilladelse. Nu tages også den tidligere børnehave i Hjordkær i brug.

06
052022

I marts blev det tidligere plejehjem i Tinglev, Gammel Grønningen, etableret som brug til midlertidig bolig til fordrevne ukrainere, der har fået opholdstilladelse. Gammel Grønningen er i skrivende stund fyldt op, hvorfor Aabenraa Kommune nu har klargjort den tidligere børnehave i Hjordkær på Kirkegade 23 til samme formål.

Gammel Grønningen i Tinglev vil fortsat blive brugt som midlertidig bolig for fordrevne ukrainere, der har fået opholdstilladelse, og der vil løbende være udskiftning på de antal pladser, der er til rådighed.

I processen med at klargøre den tidligere børnehave har der været en god dialog med Hjordkær Lokalråd om ibrugtagelsen af lokalerne på Kirkegade 23.

De midlertidige boliger i Hjordkær kan huse cirka 60 fordrevne ukrainere, der har fået opholdstilladelse.

Aabenraa Kommune arbejder sideløbende med at finde permanente boliger til de fordrevne ukrainere, der har fået opholdstilladelse i Aabenraa Kommune.

Kontaktperson

Kontorleder Job og Afklaring, Thomas Kjærgaard, tlf.: 73 76 74 29; e-mail: tkjae@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk