Nyhed er fra 15-10-2020

Der er nu åbent for ansøgninger til CSR-mærke Aabenraa 2021

Virksomheder kan fra torsdag 15. oktober og frem til tirsdag 15. december 2020 ansøge om at få tildelt CSR-mærke Aabenraa for 2021.

15
102020

Aabenraa Kommune uddeler for femte gang CSR-mærke Aabenraa og fortsætter succesen med at anerkende virksomheder for at løfte et lokalt, socialt ansvar.

- Virksomheder, der tager et socialt ansvar, gør en stor forskel for både lokalsamfundet og for de enkelte borgere i kommunen. Også under coronakrisen har vi oplevet, at lokale virksomheder har udvist rummelighed og taget et socialt ansvar til gavn for dem, som ikke står forrest i jobkøen. Derfor er jeg glad for, at vi med CSR-mærket får mulighed for at give en officiel anerkendelse af deres sociale bidrag, siger borgmester Thomas Andresen.

2020 var endnu et rekordår for tildeling af CSR-mærke Aabenraa, hvor hele 71 virksomheder blev anerkendt for deres sociale engagement. Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, ser frem til den nye ansøgningsrunde.

- Jeg håber, at vi igen i år får masser af ansøgninger fra de lokale virksomheder, så vi kan synliggøre og ankerkende deres store indsats. Samarbejdet med virksomhederne har stor betydning for, at vi kan have et rummeligt og bæredygtigt arbejdsmarked i Aabenraa Kommune, hvor alle har mulighed for at få uddannelse og arbejde. Derfor er det en helt uundværlig indsats, CSR-modtagerne yder, siger Ejler Schütt.

CSR-mærke Aabenraa gør det muligt for virksomhederne at styrke deres sociale profil udadtil samt dokumentere social ansvarlighed i forbindelse med offentlige udbud eller CSR-rapportering.

Fakta om CSR-mærke Aabenraa
Corporate Social Responsibility (CSR) er et udtryk for virksomhedernes samfundsansvar og deres arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter.

CSR-mærke Aabenraa centrerer sig om beskæftigelse og uddannelse, og mærket retter sig imod lokale virksomheder, der giver plads til udsatte borgere igennem virksomhedspraktik eller fleksjob, og som løfter opgaver inden for uddannelse og efteruddannelse ved for eksempel at ansætte elever og voksenlærlinge eller gennemføre jobrotationsprojekter.

En virksomhed kan blive CSR-certificeret, hvis den ligger i Aabenraa Kommune og opfylder følgende kriterie:

Minimum 10 procent af virksomhedens medarbejdere (inkl. elever, praktikanter, fleksjobbere mv.) skal i indeværende år have været ansat i en eller flere af følgende ordninger:

 • Virksomhedspraktik
 • Uddannelsespraktik
 • Løntilskud
 • Fleksjob
 • Job med løntilskud til førtidspensionister (skånejob)
 • Ledige ansat i jobrotation
 • Medarbejdere, der frivilligt indgår i Beredskabet
 • Voksenlærlinge
 • Integrationsgrunduddannelse (IGU)
 • Erhvervsgrunduddannelse (FGU)
 • Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU)
 • Elever under erhvervsuddannelse

Virksomheder, der tidligere har modtaget CSR-mærke Aabenraa, skal søge igen, hvis de ønsker CSR-mærkning for 2021.

Der er åbent for ansøgninger til Aabenraa Kommunes CSR-mærke fra 15. oktober 2020. Ansøgningen indsendes via følgende link: https://www.aabenraa.dk/erhverv/csr-maerke-aabenraa/.

Hvis man som virksomhed ønsker mere information om CSR-mærket, kan man sende en mail til jobcenter@aabenraa.dk, hvorefter man vil blive kontaktet af en virksomhedskonsulent.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69; e-mail: es@aabenraa.dk

Borgerservicechef Aabenraa Kommune, Esben K. Christiansen, tlf.: 21 30 44 30; e-mail: ekc@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 27 50 70 19; e-mail: ksje@aabenraa.dk