Nyhed er fra 09-10-2019

Enigt bedømmelsesudvalg har valgt totalrådgiver til ny daginstitution

Det bliver SKALA Arkitekter, som skal stå for byggeriet af den nye daginstitution Børnehuset Mølleløkke ved Lyreskovskolen i Aabenraa Kommune, som ved ibrugtagningen skal rumme 150 børn fordelt på 30 vuggestuebørn og 120 børnehavebørn.

09
102019

Aabenraa Kommunes Byråd har besluttet at opføre en ny daginstitution, Børnehuset Mølleløkke, i Bov som erstatning for Børnehuset Kruså og Vestermarkens Børnehus. Der blev udpeget fem teams, der kunne give tilbud på institutionen og give deres bud på, hvordan udformningen af den nye daginstitution skulle se ud, så den understøtter en tidssvarende pædagogik af høj kvalitet, og for det enkelte barn byder på tryghed og overskuelighed i et kreativt stimulerende miljø.

Bedømmelsesudvalget har nu vurderet alle fem indkomne forslag og er i enighed kommet frem til, at det bliver SKALA Arkitekter, der bliver totalrådgiver på Børnehuset Mølleløkke, som skal dække Lyreskovskolens skoledistrikt i Bov – undtagen Svalen i Holbøl samt daginstitutioner i Padborg.

- Vinderforslaget rummer på bedste vis, de ønsker, vi i bedømmelsesudvalget har til den nye daginstitution Børnehuset Mølleløkke. SKALA Arkitekterne har med deres fortolkning skabt en moderne daginstitution, der på samme tid er i dialog med nærområdet, men samtidig er helt sin egen, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, og fortsætter:

- Den varierede bygningsbredde skaber en lille ”børnelandsby” med stor variation og rumlige kvaliteter, hvor bygningen i sin helhed fremstår som en lille intim landsby med mindre torvedannelser, huse og varierede rumhøjder. Alt sammen iboende kvaliteter der på bedste vis understøtter den overordnede ”landsbytanke” og en arkitektur i børnehøjde.

Fakta
Den nye daginstitution, Børnehuset Mølleløkke, som har en anlægsbevilling på 25 millioner kroner, planlægges ved ibrugtagningen at skulle rumme 150 børn fordelt på 30 vuggestuebørn, 120 børnehavebørn, heraf et antal børn med særlige behov.

Bedømmelsesudvalget var sammensat af hele Børne- og Uddannelsesudvalget, ledelsen i Børn og Skole, lederne fra Børnehuset Kruså og Vestermarkens Børnehus samt to fagdommere fra ét arkitektfirma og ét ingeniørfirma.

Der var udpeget fem teams, som kunne give tilbud på daginstitutionen, og som forventes at stå færdigt i januar 2022. De fem teams var repræsenteret ved følgende totalrådgivere:

  • Arkitektfirmaet Pluskontoret, Aarhus
  • SKALA Arkitekter, Horsens
  • Arkitektfirmaet Transform, Aarhus
  • ZENI Arkitekter, Aabenraa
  • Arkitektfirmaet Mangor & Nagel, Frederikssund

Alle fem forslag vil være udstillet på Bov Bibliotek fra onsdag den 9. oktober 2019 og indtil udgangen af oktober.

Kontaktperson

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen, tlf.: 51 31 44 75; e-mail: knc@aabenraa.dk

Dagtilbudschef, Jacob Svarre Winther, tlf.: 40 25 72 18; e-mail: jsw@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96; e-mail: cbje@aabenraa.dk