Nyhed er fra 21-09-2022

Enigt byråd vedtager Klimaplan 2022

Onsdag aften har byrådet i Aabenraa Kommune enstemmigt vedtaget Klimaplan 2022, som er byrådets retning for den grønne omstilling i Aabenraa Kommune som geografisk område.

21
092022

Den bæredygtige udvikling er vigtig for Aabenraa Kommune. Det blev slået fast med vedtagelsen af Strategi for Bæredygtig Udvikling, som byrådet vedtog i 2020. I strategien er der fokus på miljømæssig-, social-, og økonomisk bæredygtighed.

Som et led i udviklingen af den miljømæssige bæredygtighed har byrådet nu vedtaget Klimaplan 2022, som sætter retningen for den grønne omstilling i Aabenraa Kommune.

Klimaplan 2022 tager udgangspunkt i målsætningerne fra Parisaftalen. Ambitionen er 70 procents reduktion af udledningen af drivhusgasser i 2030 og 100 procents reduktion af udledningen i 2050. Samtidig dykker planen også ned i, hvordan Aabenraa Kommune kan blive mere robust over for fremtidens klimaudfordringer.

- Det er en ambitiøs klimaplan, men det er det, der er brug for. Som kommune har vi et ansvar, som vi gerne tager på os. Jeg er glad for, at så mange forskellige samarbejdspartnere og aktører er med på vognen, for ingen af os kan løse klimaudfordringerne alene, siger borgmester, Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

- Klimaplanen er udviklet sideløbende med Udviklingsstrategien – Det Gode Liv – som vi vedtog for en måned siden. Det giver os et stærkt fundament at stå på, når vi sammen med uddannelser, foreningsliv og erhvervsliv kigger ind i den grønne omstilling.

Aabenraa Kommune har siden 2020 været en del af det forpligtende klimasamarbejde DK2020, som Klimaplanen 2022 tager sit udgangspunkt i.

- Vi tager nogle store skridt på den grønne omstilling, og jeg er stolt over, at vi tager ansvar. Med DK2020, Strategi for Bæredygtig Udvikling og nu Klimaplan 2022 har vi sat en ambitiøs, men realistisk målsætning for os selv og Aabenraa Kommune som geografisk område, siger formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling, Erik Uldall Hansen og fortsætter:

- Jeg vil gerne indbyde til yderligere samarbejde blandt organisationer, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og mange flere. Heldigvis er mange allerede med både internt og eksternt i kommunen, men der er altid plads til flere i udviklingen. Nu glæder jeg mig til at komme i gang med arbejdet i klimaplanen.

Næste skridt i arbejdet med klimaplanen er en C40-certificering, lige som der løbende er tæt samarbejde med blandt andet den grønne tænketank Concito.

Læs Klimaplan 2022 på www.aabenraa.dk/klima

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling, Erik Uldall Hansen, tlf.: 23 34 44 53; e-mail: euh@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk