Nyhed er fra 03-12-2014

Erhard Frederiksen fik Aabenraa Kommunes Handicappris 2014

Ildsjælen Erhard Frederiksen fra Aabenraa Handicap Idræt fik den første handicappris fra Aabenraa Kommune

03
122014

Der kom 13 forslag, da Aabenraa Kommune ønskede indstillinger til, hvem der skulle være den første modtager af Aabenraa Kommunes nyindstiftede Handicappris.

Handicaprådet behandlede de indkomne forslag, og alle var enige om, at Erhard Frederiksen skulle have prisen.

Erhard Frederiksen gør et stort stykke arbejde i Aabenraa Handicap Idræt, hvor han er en af drivkræfterne for foreningen, der tæller små 100 medlemmer. Medlemmerne kommer fra hele Sønderjylland og endda fra Tyskland. Erhard Frederiksen er kasserer i foreningen, formand for El-hockey, træner og dommer i El-hockey og kontaktperson i Handicap Bowling. Derudover er han ledsager, chauffør og servicemedarbejder i forbindelse med træning og arrangementer.

Velfortjent
Ved et arrangement på rådhuset i Aabenraa på den internationale handicapdag 3. december overrakte formanden for Social- og Sundhedsudvalget Povl Kylling Petersen prisen til Erhard Frederiksen.

Prisen består ud over æren af en erindringsgave og en check på 5.000 kroner. Erindringsgaven er et kunstværk af den lokale kunstner Anne Lilholdt Jensen med titlen Forgængelighed. Pengegaven blev givet med den klausul, at de 5.000 kroner skal bruges til noget, der kommer handicappede i kommunen til gode.

- Selv om der indkom 13 meget gode og absolut relevante forslag til modtagere, har du har om nogen fortjent at få prisen, sagde Povl Kylling Petersen ved overrækkelsen.

Så fortalte han, at Erhard Frederiksen faktisk har undervist Povl Kylling Petersen selv og andre fra socialudvalget i at spille el-hockey, hvilket ifølge formanden er sværere, end man skulle tro. Alligevel lykkedes det politikerne fra Aabenraa at slå et tilsvarende hold fra Sønderborg.

- Erhard, du er en af de ildsjæle, vi virkelig sætter pris på. Og du er et levende bevis på, at det nytter noget, når man tager hånd om sine medmennesker, konstaterede udvalgsformanden.

Povl Kylling Petersen kunne også fortælle, at det er anden gang, han overrækker en pris til Erhard Frederiksen. Første gang var for år tilbage. På det tidspunkt var Kylling Petersen formand for Kultur- og Fritidsudvalget, og Erhard Frederiksen modtog kommunens ildsjælepris.

Jeg er ikke alene om det
Erhard Frederiksen takkede for opmærksomheden, for æren og for gaverne med en tale, hvori han understregede, at han ikke er alene om at gøre en forskel for medlemmerne i idrætsforeningen.

- Uden alle de frivillige trænere og ledere var der ingen handicapidræt. De gør et kæmpe stykke arbejde, slog Erhard Frederiksen fast og sagde videre:

- I foreningen arbejder vi alle for at give de handicappede, der kommer til os, en positiv oplevelse. Som handicappet kan man være forhindret måske i at bruge sine ben eller arme på samme måde som andre, men så gælder det om at tænke kreativt og se de muligheder, der er, for at alle kan være med til at dyrke idræt. Og ja, det kræver noget udstyr, som koster noget, men det frivillige arbejde er ulønnet. Og uden de frivillige kunne vi som sagt ingenting.

Derfor vil Erhard Frederiksen bruge de 5.000 kroner på at give alle de frivillige i Aabenraa Handicap Idræt en lille belønning i kraft af en tur ud at bowle og spise sammen.