Nyhed er fra 07-04-2014

Erhvervspilot tager virksomheder i hånden

Aabenraa Kommune lancerer nu en ny service for erhvervslivet: Erhvervspiloten er indgangen til kommunen for virksomheder, der enten skal udvide, flytte eller som måske ønsker at etablere ny virksomhed for første gang i Aabenraa Kommune.

07
042014

Med erhvervspiloten får virksomheden tilknyttet én fast kontaktperson, som følger virksomheden igennem hele sagsforløbet. Erhvervspiloten er stifinder for virksomheden blandt kommunens afdelinger og andre samarbejdsparterne. På den måde fungerer erhvervspiloten som en schweitzerkniv: Det vil sige, at erhvervspiloten trækker på lige præcis de afdelinger og fagfolk, der er relevante for den enkelte virksomheds projekt.

Derfor kan erhvervspiloten hurtigt og løbende give virksomheden overblik og nyheder om fremdrift og udfordringer i virksomhedens sag hos kommunen.

- Det betyder, at virksomheden med ro i maven kan koncentrere sig om sin forretning og de øvrige afklaringer, der er nødvendige for at komme i hus med forretningsudvidelsen, siger direktør for Kultur, Miljø & Erhverv i Aabenraa Kommune, Stig Isaksen.

Formand for Vækst- og Udviklingsudvalget, Philip Tietje lægger vægt på, at erhvervspiloten er en kundeorienteret erhvervsservice.

- Aabenraa Kommune er en erhvervsvenlig kommune og det skal man kunne mærke, når man som virksomhed er i kontakt med os. Det kan være svært at overskue de mange tilladelser og forhold, der skal belyses, når man etablerer sig eller udvider. Derfor er jeg glad for, at vi nu med erhvervspiloten kan tilbyde én indgang for virksomhederne med en koordineret og professionel service, siger Philip Tietje.

Erhvervspilotens målsætning er, at give virksomheden en tilbagemelding inden for et døgn og at have en plan for sagsforløbet klar indenfor en uge. Virksomheden får klar besked om hvilke tilladelser, der er brug for, om sagsbehandlingstider og om forhold, som virksomheden skal være særligt opmærksom på og som eventuelt skal belyses.

Det er grundsalgsmedarbejder Ellen Kankelborg og sagsbehandler Peter Mumm, der udgør erhvervspiloten i Aabenraa Kommune. Bag sig har de et netværk af dygtige fagspecialister fra de mange forskellige områder, som det kan være relevant at trække på, når en virksomhed banker på med et projekt.

Erhvervspiloten kan kontaktes på: erhvervspiloten@aabenraa.dk