Nyhed er fra 05-03-2014

Et skridt nærmere mod Multiarena Aabenraa

Projektkonkurrencen om Multiarena Aabenraa er skudt i gang.

05
032014

Aabenraa Kommune har haft projektopgaven med at tegne og bygge Multiarena Aabenraa udbudt i prækvalifikation. Det er sket med henblik på at realisere den nye multiarena og samtidig få forslag til, hvordan hele det nuværende svømme- og idrætscenter i Aabenraa bliver omdannet til et moderne og fleksibelt idrætscenter.

I alt 23 rådgiverteams har ønsket at blive udvalgt til konkurrencen. Disse repræsenterer 94 firmaer bestående af arkitekter, ingeniører og landskabsarkitekter, blandt hvilke lokale rådgivningsfirmaer også er repræsenteret.

- Vi har ønsket at få de allerbedste forslag til, hvordan den kommende nye multiarena inklusiv et moderne idrætscenter skal se ud i fremtiden. Og det tegner godt med den enorme interesse for at være med i konkurrencen. Det er jeg meget glad for, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Tim Wulff.

Aabenraa Kommune ønsker at udpege de fem stærkeste teams, som ud fra en række kriterier kan leve op til konkurrencebetingelserne. Kommunens bygherrerådgiver Kuben Management går nu sammen med forvaltningen i gang med at granske de indkomne anmodninger om at blive udvalgt til projektkonkurrencen.

- Vi ser på team-sammensætning, økonomi og referencer. Det er helt centralt, at et team kan dokumentere erfaring med byggeri af samme type, omfang og kompleksitet. Vi ønsker nemlig et kraftcenter. Multiarena Aabenraa får en unik beliggenhed i et campusområde tæt på uddannelsesinstitutionerne og midtbyen, siger afdelingschef for Kultur, Plan & Fritid Bo Riis Duun.

Når de fem teams er udvalgt, går konkurrencen i gang, og Aabenraa Kommune forventer at kunne præsentere vinderforslaget sidst i august måned, når en dommerkomité har udarbejdet en betænkning.

Projektet kan følges via hjemmesiden www.aabenraafremtidenskøbstad.dk under Igangværende projekter. Det er en del af Vækstplan 2018, hvor sundhed og læring er i centrum.