Nyhed er fra 20-03-2015

Fælles kurs mod bander

Politi, kommune og restauratører er enige: Ingen rygmærker i vores by.

20
032015

- Vi har brug for jeres hjælp.

Sådan lød det på et møde tidligere i dag, som Syd- og Sønderjyllands Politi og Aabenraa Kommune havde inviteret kommunens restauratører til. Baggrunden for mødet er, at politiet ser tegn på, at forskellige bander, herunder UTF (United Tribuns Forever) forsøger at etablere sig i Aabenraa-området. Indtil videre har politiet kunnet forhindre det, men de har brug for et stærkt forebyggende samarbejde med kommune og i særdeleshed restauratører for fortsat at kunne forhindre det.

Vi kører fælles 0-tolerance

Dialogmødet i dag mellem politi, kommune og restauratører resulterede i, at der nu bliver udarbejdet en uformel samarbejdsaftale, herunder et fælles regelsæt, der bl.a. vil indeholde 0-tolerance over for rygmærker på cafeer, barer og natklubber. Politiet opfordrer alle restauratører til at bakke regelsættet op:

- Vi vil gerne undgå, at UTF og lignende bander etablerer sig i Aabenraa. Det er grupper, der er involveret i kriminel virksomhed, og de skaber utryghed blandt borgerne, siger politikommissær Anders Hansen og fortsætter: - Vi ved, at disse grupper gerne vil ind i restaurationsbranchen for bl.a. at sælge stoffer og hvidvaske sorte penge. Den slags vil vi for alt i verden gerne undgå her i lokalområdet, hvor vi traditionelt ikke har været særligt ramt af den slags kriminalitet.

Aabenraa Kommune bakker op

Det er ikke helt tilfældigt, at mødet fandt sted på rådhuset i Aabenraa. Det er tydeligt signal fra kommunen om, at man støtter politiet og restauratørernes indsats.

- Det er enormt vigtigt for mig at signalere, at byens myndigheder står sammen om at undgå kriminelle parallelsamfund. Den måde vi driver by og kommune på, harmonerer ikke med det, banderne står for. Vi ønsker et trygt by- og natteliv, hvor borgerne kan slå sig løs uden at tænke på deres sikkerhed, siger Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune.