Nyhed er fra 01-05-2014

Felsted Skole vil arbejde med breddeidræt

Breddeidræt kommer fra næste skoleår for alvor på skoleskemaet på Felsted Skole. Skolen er udvalgt som profilskole og skal arbejde med at etablere en breddeidrætslinje i overbygningsklasserne.

01
052014

Felsted Skole har fra næste skoleår sagt ja til at arbejde med projektet På linje med breddeidræt. Det kommer hele skolens 7. årgang til gavn. Eleverne vil få mere idræt på skemaet på mange forskellige måder. Hvordan eleverne får mere idræt på skoleskemaet er lagt i hænderne på en arbejdsgruppe bestående af bestående af lærere og ledere fra Felsted Skole, som bliver ledet af DGI Sønderjylland.

På Felsted Skole glæder skoleleder Anette Riis Svendsen sig meget til samarbejdet med DGI. Skolen er gået med i projektet, fordi man her længe har haft fokus på bevægelse.

- Med en skolereform, som også lægger vægt på trivsel, bevægelse og læring samt på samarbejde med foreninger, passer det superfint med det, vi håber at få ud af samarbejdet. Det er afgørende for os, at det drejer sig om idræt i den meget brede forstand, da alle elever i vores kommende 7. klasser bliver en del af projektet. Vi regner også med, at de yngste elever på sigt kan få glæde af de store elevers tiltag og ideer i forhold til breddeidræt, siger skoleleder Anette Riis Svendsen.

Lokal projektleder er fundet
Det bliver en lokal ildsjæl, der bliver projektleder, idet Lea Kølby fra DGI Sønderjylland er udvalgt til jobbet. Lea Kølby er i sin fritid formand for Aabenraa Tennisklub og arbejder til daglig som underviser. Hun har desuden erfaring med projektarbejde fra en lang række sundhedsprojekter og har en idrætsuddannelse med i bagagen.

-Jeg glæder mig meget til at komme i gang med projektet. Og vi håber, at de gode erfaringer vi forhåbentlig får fra Felsted Skole om, hvordan man kan arbejde med at få mere bevægelse i hverdagen, vil kunne skabe en synergieffekt til de øvrige folkeskoler i kommunen, fortæller projektleder Lea Kølby.

Aabenraa Kommune er af Kulturministeriet og Nordea-fonden udnævnt til Breddeidrætskommune for perioden 2014-16. På linje med breddeidræt er et ud af i alt syv projekter. Læs mere om de syv projekter .