Nyhed er fra 05-07-2016

Flensborg Fjord som Grænsetrekantens turistdestination

Grænsetrekantens borgmestre glæder sig over, at nye turismeorganisationer er på plads på begge sider af grænsen. De ser Flensborg Fjord som områdets oplagte destination. F.eks. kan stierne på begge sider af fjorden forbindes med en cykelfærge.

05
072016

De tre borgmestre i det dansk-tyske samarbejde Grænsetrekanten ser den fælles naturskønne Flensborg Fjord som den oplagte turistdestination. Fjorden og dens omgivelser kan være med til at få flere turister til området.

De tre borgmestre er Simon Faber i Flensborg, Erik Lauritzen i Sønderborg Kommune og Thomas Andresen i Aabenraa Kommune.

Flensborg Fjord udgør et stykke af grænsen mellem Danmark og Tyskland, og på den danske side har både Aabenraa og Sønderborg kommuner kyststrækning ud til fjorden. Der ligger velplejede vandrestier - bl.a. Danmarks første certificerede, europæiske kvalitetsvandrevej, Gendarmstien - langs fjordens kyster på begge sider, og de tre borgmestre ser det som en mulighed at forbinde disse stier med en cykelfærge over fjorden. På den måde bliver det muligt at gå, løbe og cykle rundt om det smukke farvand. Også overnatningskapaciteten forøges betydeligt langs Flensborg Fjord i de kommende år.

Markedsføringen af destination Flensborg Fjord kan ske i et samarbejde mellem de to turismeorganisationer Tourismus Agentur Flensburger Förde og Destination Sønderjylland. Grænsetrekantens borgmestre har været i dialog med de to organisationer, der allerede er godt i gang med samarbejdet.

Simon Faber:
- Turisme er et helt centralt indsatsområde for os. Det er glædeligt, at de to turismeorganisationer nu er på plads, og at samarbejdet omkring Flensborg Fjord som destination rigtigt kan tage form. Ud over gå- og cykelturister kan man også promovere de vigtigste strande langs fjorden.

Erik Lauritzen:
- Området omkring Flensborg Fjord er fantastisk og er klart et trækplaster i forhold til at udvikle turismen i vores region. Vi udbygger i øjeblikket hotelkapaciteten i Sønderborg Kommune betydeligt, så vi har også meget at byde ind med, når det handler om at tiltrække kongresser og erhvervsturister.

Thomas Andresen:
- De to turismeorganisationers samarbejde understøtter det, vi gerne vil i Grænsetrekanten, nemlig at skabe udvikling. Især en eller flere forbindelser over Flensborg Fjord er vigtigt, fordi de vil binde de fine vandre- og cykelstier på begge sider sammen. Jeg ser et som en stor kvalitet, hvis vi kunne få fjordbådene til at lægge til f.eks. i Kollund, men også gerne andre steder langs fjorden.

FAKTA
Grænsetrekanten er et tværkommunalt samarbejde mellem Stadt Flensburg, Sønderborg og Aabenraa Kommuner. Samarbejdet blev etableret i 2009 med det formål at styrke det grænseoverskridende samarbejde, især indenfor områderne turisme, erhvervsfremme, arbejdsmarked og infrastruktur.

Flensborg Fjord byder på:

  • Gendarmstien
  • OstseeKüsten Radweg
  • Okseøerne
  • Gode sandstrande
  • Lystbådehavne/marinaer i Flensborg, Gråsten og Sønderborg
  • Wellnes ophold i Glücksburg