Nyhed er fra 27-10-2016

Første spadestik på områdefornyelsen 2. november

Borgmester og udvalgsformand tager de første sten op af belægningen og sætter områdefornyelsen i gang onsdag 2. november kl. 16.30 i Rådhusgade

27
102016

Alle interesserede er velkomne, når borgmester Thomas Andresen og formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje tager de første sten op af belægningen i Rådhusgade i Aabenraa og dermed sætter områdefornyelsen i den sydlige del af midtbyen i gang.

Aabenraa Kommune serverer 100 håndmadder fra Delikatessen og en øl eller vand fra restaurant Nelson - begge beliggende i Rådhusgade - til de fremmødte efter først til mølle-princippet.

Første etape af områdefornyelsen bliver altså Rådhusgade, og det er det sydlige fortov, der først lægges om. Det betyder, at der inden for kort tid bliver lukket helt af for kørende trafik i Rådhusgade, men der bliver adgang til midtbyen ad andre veje. Man kan altså heller ikke parkere i Rådhusgade. Hvor man så kan parkere, vil blive afmærket tydeligt i gadebilledet.

Samtidig igangsættes arbejdet i den nordlige ende af Søndergade på stykket mellem Slotsgade og Storetorv. Omkørsler og parkeringsmuligheder vil blive kommunikeret løbende til butikker og besøgende bl.a. via fremtidensaabenraa.dk

Entreprenøren skal opbevare materialer og maskiner på Markedspladsen og lægger beslag på nogle p-pladser dér, men der vil stadig være plads til markedet om lørdagen.

- Det er klart, at det bliver lidt mere besværligt at komme gennem Rådhusgade den kommende tid. Men entreprenøren gør alt for, at det skal blive så lidt besværligt som muligt. Vi gør, hvad vi kan for at sikre, at det ikke går ud over julehandlen. Og jeg vil opfordre folk til trods vejarbejdet at tage ind til byen og støtte butikker og andre erhvervsdrivende i bymidten. Der er p-pladser nok til alle, og det bliver stadig muligt at gå gennem byen i almindeligt fodtøj, forudser programleder Anette Kold.

Program (med ca.-tider) for første spadestik:

Kl. 16.30: Borgmester Thomas Andresen byder velkommen og taler

Kl. 16.40: Formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje taler

Kl. 16.50: Direktøren for entreprenør Nørgaard Anlæg, Michael Nørgaard, taler

Kl. 17.00: De første sten i belægningen tages op af borgmester og udvalgsformand

Kl. 17.15: Kommunen serverer 100 håndmadder fra Delikatessen og drikke fra Nelson