Nyhed er fra 14-08-2018

Første spadestik til ny motorvejstilslutning fra Rødekro og Aabenraa mod nord

Nu starter anlægsarbejdet på den nye adgang til Sønderjyske Motorvej. Projektet er et samarbejde mellem Vejdirektoratet og Aabenraa Kommune til glæde for borgere og erhvervsdrivende i området. Alle interesserede inviteres til at deltage i begivenheden 17. august klokken 10.

14
082018

- Det er fantastisk endelig at komme i gang med arbejdet. Det er noget, vi har arbejdet på i over 10 år, og vi ser frem til at give borgere og erhvervsdrivende hurtigere og sikre muligheder til at komme til og fra motorvejen. Arbejdet vil samtidig aflaste den eksisterende motorvejstilslutning, så vi får mindre kø og farlige situationer på motorvejen.

Sådan lyder det fra borgmester Thomas Andresen i optakt til, at han 17. august sætter spaden i jorden ved Bodum, så arbejdet på motorvejsramperne kan komme i gang. Det er entreprenørerne M. J. Eriksson, som graver videre i det næste års tid, så ramperne kan tages i brug i sommeren 2019, hvor afkørslen ved ibrugtagelse kommer til at hedde afkørsel 70a.

- At vi har arbejdet med det i en årrække for at få det til at lykkes og nu kan se frem til at give borgere og ikke mindst erhvervslivet bedre fremkommelighed i området, det gør mig stolt. Det er også derfor, at vi fra Aabenraa Kommunes side har valgt at betale cirka halvdelen af udgifterne, da det er med til yderligere at styrke den positive udvikling, vores kommune er inde i, siger borgmester Thomas Andresen.

Udover den ny motorvejstilslutning vil der også blive anlagt en shunt – en bane, der leder trafikken fra syd uden om rundkørslen og direkte ind på vejen mod Aabenraa – ved den nuværende afkørsel 70, som kommer til at hedde afkørsel 70b.

- Shunten, som laves i det nuværende tilslutningsanlæg, vil afhjælpe køproblemerne fra syd, som i dag skaber trafikale problemer for både borgere og erhvervslivet. Den trafikale knude skal shunten altså løse op for, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Arne Leyh Petersen.

De to projekter vil blive lavet samtidigt, men shunten vil efter planen allerede være færdig til foråret 2019.

Det første spadestik finder sted øst for E45 overfor Rødekrovej Vest 21 fredag 17. august klokken 10.00, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage.

Kontaktperson

Borgmester, Thomas Andresen tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Arne Leyh Petersen tlf.: 22 42 51 58; e-mail: arlp@aabenraa.dk

Ingeniør Trafik og Anlæg, Henrik Bützau Hasling, tlf.: 73 76 77 71; e-mail: hbhas@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk