Nyhed er fra 29-01-2018

For første gang i Danmark: Borgerne kan nu visuelt se byrådsafstemningernes resultat live i sofaen

Aabenraa Kommune og Kommune TV har igennem længere tid samarbejdet om at udvikle en helt ny digital afstemningsplatform via iPad til byrådsmøder. Det bliver for første gang taget i brug i næste uge, og det betyder, borgerne også kan følge med live.

29
012018

Borgerne i Aabenraa Kommune har siden 2013 haft mulighed for at se byrådsmøderne live hjemme i stuerne. Nu er digitaliseringen så kommet til afstemningerne, når det nye Aabenraa Byråd onsdag samles til byrådsmøde klokken 17. Her vil afstemningerne i byrådssalen nemlig blive foretaget på byrådsmedlemmernes iPads for første gang.

Digitaliseringen af afstemningssystemet har Aabenraa Kommune fået udviklet i tæt, unikt samarbejde med Kommune TV, som er leverandør på det system, kommunen allerede i dag bruger til liveudsendelserne af byrådsmøderne.

- I Aabenraa Kommune satser vi intensivt på digitaliseringen, og som et led i denne strategi var det naturligt for os at indgå et samarbejde med Kommune TV om projektet. Derfor glæder jeg mig også til at tage det i brug for første gang på onsdag, siger borgmester Thomas Andresen om den digitale afstemning, der giver mulighed for at visualisere afstemningsresultatet til dem, der sidder hjemme og følger med på Kommune TV samt tilhørerne i salen på storskærm.

Det er med til at sikre korrekt registrering af byrådsmedlemmernes tilkendegivelser, hvilket samtidig giver et bedre overblik over, hvem der stemte hvad. Endelig samler den afstemningsresultatet i et elektronisk referat, som vil kunne smidiggøre publicering af dagsorden.

Den nye unikke mulighed for borgerne at følge med i den lokale beslutningsproces er også noget, som man hos Kommune TV er stolte over at have udviklet sammen med Aabenraa Kommune.

- Vi har altid fokus på at give seerne på Kommune TV den bedste oplevelse. Derfor var det helt naturligt for os at indgå et samarbejde med Aabenraa Kommune om det her projekt, som skaber en bedre brugeroplevelse. For Aabenraa Kommune er meget ambitiøse, når det kommer til digitalisering, siger direktør i Kommune TV, Jakob Hyldahl.

Den nye digitale afstemningsmetode vil Aabenraa Kommune årligt betale 21.000 kroner for, og den understøtter den overordnede retning om, at Aabenraa Kommune ønsker at gøre sig førende i en digital verden.

Byrådsmøderne vil i 2018 også blive sendt live på Facebook på Aabenraa Kommunes facebookside via Kommune TV, hvor den nye afstemningsform også vil være at se.