Nyhed er fra 24-02-2021

Forlængelse af COVID-19-tiltag i Aabenraa Kommune forventeligt til 6. april

Regeringen forlængede onsdag de fleste tiltag mod COVID-19 til 6. april. Undtagelserne er gradvise åbninger i detailhandlen samt i det udendørs idræts-, forenings- og kulturliv.

24
022021

Onsdag præsenterede regeringen en forlængelse af de fleste tiltag for at begrænse og inddæmme COVID-19-smitten i samfundet. Dog med enkelte gradvise genåbninger.

Lige som i alle andre kommuner i Danmark hæves forsamlingsforbuddet i forbindelse med udendørs idræts- og foreningsaktivitet i organiseret regi til 25 personer. Derudover åbner udendørs kulturinstitutioner med krav om, at besøgende fremviser en negativ test, lige som også dele af detailhandlen igen åbner.

Alle øvrige tiltag i Aabenraa Kommune bliver forlænget til 6. april – afhængig af udviklingen i smittetrykket kan en tidligere dato for lempelser af tiltag blive aktuel.

I Aabenraa Kommune betyder det, at rådhusbygninger kun er åbne for borgere og eksterne samarbejdspartnere, hvis man har en forhåndsaftale om et møde. Det betyder også, at skolerne fortsat kun er åbne for fysisk fremmøde for elever op til 4. klasse. De resterende elever vil fortsat modtage digital hjemmeundervisning.  

- I Aabenraa Kommunes beredskab holder vi løbende øje med smitteudviklingen i kommunen, og vi følger også regeringens genåbningsplaner tæt – herunder statsministerens pressemøde i aften. Vi er klar til vores rolle, lige så snart det bliver besluttet, at også vi må være en større del af den gradvise genåbning, siger kommunaldirektør i Aabenraa Kommune, Tom Ahmt og fortsætter:

- Vi opfordrer fortsat borgere og samarbejdspartnere til at holde sig orienteret ad de kanaler, som de normalt benytter i kontakten med Aabenraa Kommune. Her opdaterer vi løbende om eventuelle ændringer

Aabenraa Kommunes biblioteker og indendørs kulturinstitutioner er fortsat lukkede for fysisk besøg.

For Aabenraa Kommunes plejehjem og samt Special- og Rehabiliteringscentret i Rødekro gælder siden 12. februar, at beboerne kan få besøg uden restriktioner, så længe de generelle samfundstiltag om mundbind, afstandskrav og forsamlingsforbud efterleves.

Det fulde overblik over myndighedernes tiltag samt planer om gradvis genåbning findes på www.coronasmitte.dk.

Kontaktperson

Kommunaldirektør, Tom Ahmt, tlf.: 28 99 31 11; ahmt@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk