Nyhed er fra 24-03-2015

Forskningens Døgn viser vej til karriere inden for transport og logistik

23. april inviterer en stribe virksomheder inden for transport- og logistikbranchen i Gate Denmark i Padborg studerende på ungdomsuddannelserne, folkeskoleelever og andre nysgerrige indenfor. Anledningen er Forskningens Døgn, som Aabenraa Kommune er vært for sammen med en række uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

24
032015

I år bringer Forskningens Døgn i Aabenraa Kommune studerende på ungdomsuddannelserne og folkeskolens ældste klasser sammen med virksomheder i transport- og logistikerhvervet. En win win-situation for begge parter: For de unge er det en oplagt mulighed for at få indblik i branchen og de mange karrieremuligheder som for eksempel speditør, chauffør eller lagerassistent.

For virksomhederne er det en anledning til at vise den store variationen, der er i jobmulighederne og plante et frø hos de unge om at gøre karriere i en branche, der har svært ved at tiltrække arbejdskraft.

- Vi tager det alvorligt, når transport- og logistikbranchen fortæller os, at det er en udfordring at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. En del af vores erhvervsservice er netop at handle proaktivt på virksomhedernes udfordringer. En af måderne at gøre det på er ved at bringe virksomhederne og unge sammen, som vi gør ved Forskningens Døgn, siger borgmester Thomas Andresen, der byder velkommen til dagen.

Som optakt til Forskningens Døgn arbejder elever og studerende i et særligt forskningslaboratorium med en opgave for en virksomhed i Gate Denmark. Opgaven præsenteres som en avisforside 23. april.

Til at overvære præsentationen er blandt andre transportminister Magnus Heunicke, som også holder et oplæg for de unge.

Den forskningsmæssige vinkel på erhvervet bliver leveret at Lars Dagnæs fra Transeco2.dk, som sætter branchen ind i et større perspektiv. Han giver sit bud på aktuelle udviklingstendenser, og hvad de vil betyde for transporterhvervet de kommende år.

En række uddannelsesinstitutioner og virksomheder er også på plads med stande, hvor de unge kan blive afklaret på, hvilke uddannelsesvalg de skal træffe for at målrette deres uddannelse mod transport- og logistikerhvervet.

Udover formiddagens arrangement for de unge byder Forskningens Døgn også på en offentlig del fra kl. 13, hvor alle er velkomne til at besøge nogle af virksomhederne i Gate Denmark. Via Jobcenter Aabenraa har ledige desuden fået en særlig invitation.

Om eftermiddagen kan man også høre oplæg og deltage i paneldebat med Poul Bruun, ITDs innovationscenter og forsker Lars Dagnæs. Arrangementet sluttes af med et fyraftensmøde med iværksætter Michelle Hviid, der er kåret som et af Danmarks unge talenter inden for iværksætteri og bl.a. er kendt for datingvirksomheden Runningdinner.dk.

Samarbejdspartnere

Forskningens Døgn bliver afholdt i tæt samarbejde med:

  • brancheorganisationen International Transport Danmark (ITD)
  • virksomhederne H.P. Therkelsen, Nagel Group, Contino og Dansk Transport kompagni
  • En række af kommunens ungdomsuddannelser og folkeskoler: EUC Syd, IBC, VUC Syd, 10. Aabenraa, Lyreskovskolen og Frøslev Efterskole.
  • Erhvervenes Hus
  • Aabenraa Bibliotekerne
  • Aabenraa Jobcenter

Se programmet til Forskningens Døgn i Aabenraa Kommune