Nyhed er fra 06-07-2016

Fri parkering og flere p-pladser hen over sommeren 2016 i Aabenraa

Aabenraa Kommune kommer nu forventningen om mange besøgende til sommerens events i Aabenraa i møde med to midlertidige tiltag, der skal få trafikken til at flyde bedre og give de besøgende en god oplevelse.

06
072016

Bygma-grunden på Møllemærsk er taget i brug som midlertidig parkeringsplads med 280 ekstra parkeringspladser og tidsbegrænsningen på samtlige offentlige parkeringspladser i Aabenraa midtby droppes i hele juli og første uge af august.

- Med tre store events i sommerferien og en DHL-stafet i slutningen af august sker der virkelig noget i Aabenraa, der både trækker lokale og turister til byen. Fra kommunens side vil vi gerne gøre noget ekstra for at give de mange sommergæster en god oplevelse, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Bent Sørensen.

Hen over sommeren forventes der mange besøgende til både TV2s mobile Tour de France studie på Sønderstrand 14.-15. juli, PostNord Danmark Rundt etapestart den 29. juli, besøg af krydstogtskibet Braemar den 2. august og DHL-stafetten den 24. august.

- Kommunen har lejet Bygma-grunden til oktober. Som midlertidig parkeringsplads har den en god placering både i forhold til havnen, midtbyen, Sønderstrand og Ringriderpladsen. Hvis man kommer udenbys fra i bil og ikke lige kender de listige parkeringspladser inde i midtbyen, så er Bygma-grunden også forholdsvis let at finde og komme til, siger Bent Sørensen.

Med 1765 permanente parkeringspladser i midtbyen understreger udvalgsformanden, at der til hverdag er parkeringspladser nok i midtbyen.

Der bliver sat skilte op ved den nye midlertidige parkeringsplads på Bygma-grunden, samtidig med at et oversigtskort over parkeringsmulighederne i Aabenraa bliver annonceret i lokalpressen og på de sociale medier.

Skiltene der viser tidsbegrænsningen på parkeringspladserne i midtbyen bliver simpelthen dækket til.

- Når vi vælger at fjerne tidsbegrænsningen på de offentlige parkeringspladser i midtbyen i sommerferien, er det en ekstra gestus over for de mange lokale og udenbys sommergæster, som vi håber, de vil tage godt imod, siger Bent Sørensen.