Nyhed er fra 02-01-2014

Fritidspas-ordningen fortsætter i 2014

I 2013 har mere end 200 børn og unge fået et fritidspas, som har givet dem muligheden for at blive en del af det velfungerende frivillige foreningsliv i Aabenraa Kommune.

02
012014

Med et fritidspas i hånden kan børn og unge få op til 1000 kr. til betaling af kontingent i en kultur- eller fritidsforening, og mange har haft gavn af ordningen. Derfor har Kultur- og Fritidsudvalget afsat penge fra Kultur- og Fritidspolitikken, så ordningen kan fortsætte i 2014.

Spejder, fodbold, håndbold og billedskole af nogle af de aktiviteter, som børn og unge med fritidspas har fået mulighed for at gå til. De kommer ofte fra familier, hvor 600 kr. til betaling af kontingent er en stor udgift i budgettet. Fritidspasset er derfor en mulighed for, at børn og unge, der ellers ikke ville have et aktivt fritidsliv, får de oplevelser i foreningslivet, som er en selvfølge for langt de fleste børn og unge i Danmark.

Fakta:

Fritidspasset gives til børn og unge, der er tilknyttet SSP eller børn fra 2.-7. klasse, der af økonomisk, social eller sundhedsmæssig årsag står uden for foreningslivet.

Fritidspasset kan ikke bruges til kommercielle fritidstilbud som danseskoler, fitness og entré til fx svømmehaller.

Læs mere om Fritidspas-ordningen her: