Nyhed er fra 01-10-2018

Her er vinderne af Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit

Aabenraa Kommunes Bygningspræmiering 2018’s bedømmelsesudvalg har tildelt Gildegade 17 og VUC Glødelampen henholdsvis Bygningsforbedringsprisen og Arkitekturprisen, mens Aabæk Efterskole er vinderen af Borgernes Favorit med tæt på 50 procent af borgernes stemmer.

01
102018

306 stemmer. Så mange af borgernes stemmer fik Aabæk Efterskole ud af i alt 692 afgivne stemmer i dette års Borgernes Favorit, som skolen blev hædret for mandag på Det Gamle Rådhus.

- Der skal lyde et stort tillykke til Aabæk Efterskole, der må siges at være en fortjent vinder af Borgernes Favorit 2018, siger Philip Tietje, formand for Bygningspræmiering 2018 og formand for Vækstudvalget for Land og By, og tilføjer:

- Over en lang periode har skolen arbejdet på at få et nyt samlingspunkt til eleverne. Det har resulteret i den nye tilbygning ”skibet”, som skyder sig ud fra landskabet og kobler sig på den eksisterende hal. På den måde har skolen fået et helt nyt liv og udtryk med rå og enkle materialer samt stærke farver og perforerede krydsfinersplader, der bidrager til et friskt og ungdommeligt miljø, som samtidigt kan tåle at blive brugt.

Priser til Gildegade 17 og VUC Glødelampen
På Det Gamle Rådhus overrakte Aabenraa Kommunes Bygningspræmiering 2018’s bedømmelsesudvalg de to ærefulde priser – Bygningsforbedringsprisen og Arkitekturprisen – til henholdsvis Gildegade 17 og VUC Glødelampen.

- De forbedringer og ombygninger, de to vindere har gennemgået, forskønner virkelig bybilledet i Aabenraa. Gildegade 17 har med sin smukke og kompromisløse istandsættelse ikke kun løftet sig selv, men bidrager positivt til hele gaden og kvarteret. Samtidig har VUC Glødelampen på inspirerende vis skabt et anderledes og nytænkende undervisningsmiljø, der med sine mange lag og høje kvalitet bidrager positivt til byen, siger Philip Tietje.

 

Fakta
Formålet med Arkitekturprisen, Bygningsforbedringsprisen og Borgernes Favorit er at sætte fokus på god arkitektur og bygningsbevaring. Gennem præmieringerne rettes fokus på nyopførte bygninger, ombygninger eller tilbygninger, nyistandsatte bygninger, nyetablerede byrum, anlæg eller landskabsrum samt bygningsbevaring, der er med til at gøre Aabenraa Kommune til et smukkere og bedre sted at opholde sig. Med præmieringerne ønsker kommunen at medvirke til en øget interesse for den arkitektoniske kvalitet i de fysiske omgivelser og hædre arkitekter for deres arbejde og bygherrer for deres prioritering af arkitekturen og bygningsforbedring.

Bedømmelsesudvalget består i år af:
Formand, Philip Tietje, formand for Vækstudvalget for Land og By

Søren Frederiksen, medlem af Bygningsforbedringsudvalget

Chris Fløe Svenningsen, arkitekt fra Tegnestuen Mejeriet, udpeget af Arkitektforeningen

Rikke Martinusen, arkitekt fra Tegnestuen Mejeriet, udpeget af Arkitektforeningen

Frederikke Winther, arkitekt Kultur, Plan og Fritid Aabenraa Kommune

Martin Weihe Esbensen, arkitekt, Kultur, Plan og Fritid Aabenraa Kommune

Kontaktperson

Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Arkitekt Kultur, Plan og Fritid Aabenraa Kommune, Frederikke Winther, tlf.: 73 76 88 05; e-mail: fsw@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk