Nyhed er fra 11-09-2014

Hjernecenter Syd vinder 150.000 kr. til sansehave og gartneri

Hjernecenter Syds aktivitetscenter i Tinglev har vundet 150.000 kr. til planter til centrets fremtidige sansehave og gartneri i konkurrencen Grønne Pletter 2014. Sansehaven og gartneriet skal forskønne området for både brugere af aktivitetscenteret samt borgere I Tinglev.

11
092014

- Vores brugere er mennesker der tidligere har været erhvervsaktive og vant til at arbejde med deres hænder, men som på grund af en erhvervet hjerneskade, nu har brug for at arbejde i mere beskyttet former end tidligere. Haven skal skabe glæde i hverdagen, og samtidig rummer haven en del arbejdsopgaver, som er med til at understøtte vores kerneopgave mestring-sundhed og fællesskabelse, siger Dorthe Friedrichsen fra Hjernecenter Syd.

Når sansehave og gartneri er bygget, skal borgerne dyrke grønsager og frugt til køkkenet og blomster til blomsterbinding. De skal også være en del af den daglige vedligeholdelse.

Centret har allerede rejst et drivhus på 35 kvadratmeter, det både skal bruges til at dyrke grønne afgrøder og give plads til sanseoplevelser og mindfulness.

Konkurrencen Grønne Pletter 2014 er lanceret af Danske Planteskoler og aktivitetscenteret har vundet ved at samle flest stemmer på kampagnens hjemmeside.