Nyhed er fra 29-01-2021

Hjordkær er Årets Landsby i Aabenraa Kommune

Vækstudvalget for Land og By i Aabenraa Kommune har efter indstilling fra Forretningsudvalget i Det fælles udviklingsråd besluttet, at Hjordkær er Årets Landsby 2021.

29
012021

Foreninger, institutioner, kirke, erhvervsliv og borgere i og omkring Hjordkær har de senere år taget flere skridt i fællesskab for at gøre byen til et godt sted at bo. Det arbejde belønnes Hjordkær nu for, da byen kåres som Årets Landsby 2021.

- Hjordkær er inde i en god solid udvikling, og fællesskabet mellem byens mange aktører fremstår stærkere og stærkere. Derfor er det særdeles velfortjent, at Hjordkær kåres til Årets Landsby 2021, siger formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, og uddyber:

- Hjordkær står i højere og højere grad sammen om at styrke byen og derved fremme det store fællesskab, som er vigtigt for byer af den karakter. Der er en styrke i byen, som samlet viser, at de vil noget med Hjordkær, hvilket betyder, at byen er blevet mere synlig som et attraktivt sted at bo.

Blandt nogle af årsagerne til, at Hjordkær er indstillet til Årets Landsby, kan nævnes, at flere aktører i byen arbejder med en helhedsplan for byens hjerte ved hal og skole, kirken åbner op med nye initiativer til gavn for kulturlivet, mens skolen og de aktive frivillige ihærdigt arbejder for en attraktiv skole. Der er samtidig gjort en stor indsats for at sikre, at området har et lokalråd, som kan repræsentere lokalsamfundet.

- Vi er overrasket, men glade over at være Årets Landsby. Det betyder noget for fremtiden, og måden vi kan arbejde videre på med de mange gode ting, der sker i Hjordkær. Samtidig viser det, at sammen kan vi tilbyde en fremtid for landsbyen, og at vi kan løfte i flok, siger formand for Hjordkær Lokalråd, Børge Hansen, og fortsætter:

- Vi vil som nyetableret lokalråd have fokus på at skabe et bredt samarbejde på tværs af foreninger, institutioner og erhvervsliv, fordi sammen kan vi spille hinanden gode. Det tager tid at skabe god samarbejdskultur, og det kræver, at vi har respekt for hinandens styrker og forskelligheder. Hjordkær er et godt sted at leve og bo, derfor skal vi blive ved med at styrke og udvikle vores lokalsamfund til gavn for os alle.

Med titlen som Årets Landsby 2021 følger 10.000 kroner, som kan komme fællesskabet til gode i landsbyen. På grund af forsamlingsforbuddet i forbindelse med COVID-19 udskydes fejringen af Hjordkær som Årets Landsby til et senere tidspunkt.

Kontaktperson

Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Formand for Hjordkær Lokalråd, Børge Hansen, tlf.: 91 53 09 18; e-mail: bohans@svenet.dk

Landdistriktskoordinator, Katrine Callesen, tlf.: 20 57 00 21 e-mail: kcal@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk