Nyhed er fra 12-02-2014

Høringsperiode forlænges for ambitiøs stiplan

Der kan indleveres høringssvar til planen for stisystemerne i Aabenraa Kommune indtil 17. marts.

12
022014

Aabenraa Kommune udskyder fristen for at indlevere høringssvar til den stiplan, der skal gøre det nemmere og mere sikkert at færdes som fodgænger og cyklist i kommunen.

Den 18. december 2013 behandlede Teknik- og Miljøudvalget i Aabenraa Kommune strategien for stisystemerne i hele kommunen. Høringsfristen blev dengang sat til 14. februar 2014, og nu udvides høringsperioden med godt en måned til 17. marts.

- Vi har som altid stor fokus på at inddrage borgerne i høringssager. Adgang til institution, skole og arbejdsplads har stor indvirkning på dagligdagen for rigtig mange, derfor vil vi give organisationer, foreninger, skoler og lokalråd lidt mere tid til at studere det omfattende materiale her ovenpå jule- og vinterferie, siger Bent Sørensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Aabenraa Kommune.

Stiplanen fastlægger de overordnende rammer for, hvordan stinettet i Aabenraa Kommune skal udbygges fremover. I landområder skal der etableres et hovedstinet, som binder kommunens bysamfund sammen med oplandsbyerne. I byområderne etableres der stiforbindelser mellem boligområder og områder med blandt andet uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser og daginstitutioner.

- Stiplanen går i spænd med Aabenraa Kommunes målsætninger på sundheds- og trafikområdet. Målet er at få flere til at bevæge sig via stierne som fodgængere eller cyklister, mens vi samtidig øger trafiksikkerheden specielt omkring skoler og institutioner, siger Bent Sørensen.

Ideer, indsigelser eller ændringsforslag til stiplanen skal sendes skriftlig til Aabenraa Kommune, Trafik & Anlæg, Skelbækvej 2, 6200 Aabenraa eller mailadressen: post@aabenraa.dk senest 17. marts. Det vil desuden være muligt at komme med høringssvar på Aabenraa Kommunes Facebook-side. Følg med i opslagene i nærmest fremtid.

Læs mere om stiplanen.