Nyhed er fra 23-10-2014

Hvad er kunst egentlig?

Aabenraa Bibliotek og Aabenraa Kommunes Billedkunstråd inviterer til to aftener om indsigt i og forståelse af billedkunst, en på Aabenraa Bibliotek, en på Bov Bibliotek

23
102014

Aabenraa Kommunes Billedkunstråd og bibliotekerne har indgået et nyt samarbejde, som skal gøre alle, der har lyst, klogere på, hvad billedkunst egentlig er for noget.

Det er museumsinspektør/kurator, mag. art. ved Kunstmuseet Brundlund Slot Morten la Cour, der under overskriften "HVAD ER KUNST" vil belyse emnet med spørgsmål som: Hvad er god kunst? Hvad betragter et museum som god kunst? Er der forskel på kunst til private hjem, erhvervsvirksomheder eller til museet, og hvad laver man på et kunstmuseum?

Foredraget holdes to gange og to steder, nemlig onsdag 5. november kl. 19-21 på Aabenraa Bibliotek og torsdag 20. november kl. 19-21 på Bov Bibliotek.

Hør med når museumsinspektør Morten la Cour taler om kunst som kunst, som dekoration og som investering og mange andre aspekter, der hører med, når vi i det hele taget tænker kunst.

- Der er forskel på, om køber af kunst ser på, hvad der i øvrigt passer ind til hjemmets fire vægge, eller hvad der skaber arbejdsglæde ved at hænge kunst op på arbejdspladserne sammenlignet med de faktorer, som museer køber kunst ind efter. Her er det ofte helt andre kriterier, der ligger til grund for køb af kunst. Eksempelvis det at vise en historisk tidsperiode, en særlig kunstart eller det at skabe debat, forklarer en af arrangørerne, medlem af Billedkunstrådet Birte Sandorff Lock.

Der er fri entre og Biblioteket og Billedkunstrådet er vært ved kaffe/the og kage i pausen mellem oplæg og spørgsmål fra deltagerne.