Nyhed er fra 16-04-2021

Information om yderligere genåbning i Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune er klar til at genåbne flere områder allerede fra 21. april efter Folketingets aftale om udmøntning af genåbning blev præsenteret i aftes.

16
042021

En yderligere gradvis genåbningsaftale indgået af størstedelen af Folketingets partier betyder, at flere områder i Aabenraa Kommune fra 21. april kan genåbne. Konkret genåbner Aabenraa Kommunes biblioteker og musikskole, indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år og personer over 70 år samt yderligere tilbagevenden på skolerne for henholdsvis afgangsklasser og elever i 5.-8. klasse.

- Det er utroligt positivt, at vi fra 21. april igen kan slå dørene op til vores biblioteker og musikskolen. Jeg ved, at der er mange, der har glædet sig til igen at kunne besøge biblioteket og musikskolen og få den del af hverdagen tilbage igen, så derfor er det godt, at det allerede kan ske fra 21. april, siger kultur- og fritidschef i Aabenraa Kommune, Mads Stendorf og fortsætter:

- Lige så glædeligt er det, at børn og unge under 18 år igen kan dyrke organiseret idræt indendørs. Det ved jeg, at børnene og de unge glæder sig meget til at genoptage. Slutteligt er jeg også glad for, at vi igen kan sige velkommen tilbage til vores ældste brugere af de indendørs idrætsfaciliteter. For mange er den organiserede idræt i foreningen en vigtig del af hverdagen både fysisk og socialt.

På skoleområdet er der sket ændringer i fremmødereglerne, hvorfor der fra 21. april må være 80 procents fremmøde for kommunens afgangselever. For eleverne i 5.-8. klasse gælder, at de nu får mulighed for udendørs fremmøde i de uger, hvor de ikke har indendørs fremmøde, hvilket svarer til 50 procent af tiden.

- Først og fremmest glæder det mig, at vi nærmer os en mere normal skoledag. Det er jeg overbevist om, at alle har brug for og ser frem til. Hvordan genåbningen præcist kommer til at foregå på den enkelte skole, kan forældre som altid orientere sig om på AULA og skolens hjemmeside, siger skolechef i Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen.

Den fremrykkede genåbning på skoleområdet sker under lignende vilkår som tidligere genåbninger.

Kontaktperson

Kultur- og fritidschef Aabenraa Kommune, Mads Stendorf, tlf.: 22 61 82 01; e-mail: makha@aabenraa.dk

Skolechef Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen, tlf.: 73 76 70 17; e-mail: randr@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk