Nyhed er fra 07-06-2019

Invitation: Motorvejstilslutning fra Rødekro og Aabenraa mod nord åbnes

Fredag 14. juni vil den ny motorvejstilslutning, der kommer til at hedde afkørsel 70a Rødekro, blive indviet klokken 10.

07
062019

Shunten er allerede blevet åbnet for trafik, og nu er turen kommet til de nye ramper ved Bodumvej/Rødekrovej Vest. Fredag 14. juni vil der nemlig blive åbnet for trafik til den ny motorvejstilslutning, der kommer til at hedde afkørsel 70a Rødekro, hvorved den nuværende afkørsel 70 Aabenraa N skifter navn til afkørsel 70b Aabenraa N.

På dagen vil blandt andet borgmester Thomas Andresen og projektleder hos Vejdirektoratet Annette Jørgensen være til stede. Programmet for indvielsen er følgende, hvor pressen er velkommen til at deltage:

  • Klokken 10.00: Mødes ved den nye samkørselsplads
  • Klokken 10.05: Borgmester Thomas Andresen byder velkommen og tilbyder de fremmødte til at være de første til at bruge de nye motorvejsramper
  • Klokken 10.10-10.15: Bus afgår fra den nye samkørselsplads, hvor alle er velkomne til at køre med, indtil der ikke er flere pladser i bussen
  • Klokken 10.30: Tilbage på den nye samkørselsplads, hvor vil være mulighed for at få en grillpølse ved pølsevogn samt lidt at drikke

I forbindelse med de nye ramper er Bodumvej/Rødekrovej Vest blevet udvidet på strækningen ved rampekrydsene, og der er etableret cykelsti på begge sider af broen og cykelbaner henover broen. I umiddelbar tilknytning til anlægget er der også anlagt en ny samkørselsplads.

Den vestlige tilslutning med frakørselsrampen er udformet som en rundkørsel, og den østlige tilslutning ved tilkørselsrampen er udformet som et traditionelt 3-benet kryds.

Kontaktperson

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Projektleder Vejdirektoratet, Annette Jørgensen, tlf.: 72 44 27 82; e-mail: ajor@vd.dk

Civilingeniør Trafik og Anlæg, Henrik Bützau Hasling, tlf.: 73 76 77 71; e-mail: hbhas@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk