Nyhed er fra 18-05-2020

Jobcenter Aabenraa understøtter virksomheder og ledige frem mod en genåbning

På grund af coronakrisen er ledigheden også stigende i Aabenraa Kommune. Derfor vil jobcentret i den kommende tid understøtte virksomhederne og kommunens ledige i genåbningen og bidrage til at få gang i hjulene på arbejdsmarkedet.

18
052020

Selvom dele af beskæftigelsesindsatsen er suspenderet, så er Jobcenter Aabenraa stadig i gang. Såvel virksomheder som ledige har igennem hele nedlukningen kunne henvende sig til jobcenteret. Lige nu arbejdes der på at tage aktiv kontakt til de fleste virksomheder i Aabenraa Kommune for at formidle arbejdskraft og høre, om det er noget jobcenteret kan hjælpe virksomhederne med.

Situationen under nedlukningen har betydet, at nogle virksomheder har været nødsaget til at fyre medarbejdere, omfordele eller bruge regeringens lønkompensation. Det kan mærkes i en stigning i ledigheden på Jobcenter Aabenraa, som har 30 pct. flere ledige sammenlignet med samme periode sidste år.

Ledigheden har især ramt de ufaglærte områder – det gælder både på landsplan og i Aabenraa Kommune.

- Det er en hård krise for arbejdsmarkedet, og det har sat sine spor. Derfor er jeg også glad for, at Jobcenter Aabenraa nu er behjælpelige med at få hjulene i gang igen. Der er gode og kompetente ledige til rådighed, som jeg er sikker på, jobcenteret på bedst mulig måde kan formidle til de virksomheder, der står og mangler hænder. Virksomhederne er altid velkomne til at henvende sig, siger Ejler Schütt, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune.

Ud over at tage kontakt til virksomhederne, så vil Jobcenter Aabenraa også gennemføre samtaler med de forsikrede ledige, hvor der er mulighed for råd og vejledning i en ny situation som ledig. Der er fortsat spændende jobannoncer, og der er fortsat mange, der får et arbejde i denne tid.

- Det er vigtigt, at få alle ledige hurtigt i job igen – også selvom ledigheden er højere end vanligt. Derfor er jeg meget tilfreds med, at Jobcenter Aabenraa nu tilbyder virksomheder og borgerne samtaler, så vi får matchet parterne, så de ledige kommer hurtigst muligt tilbage i job. Vi har alle en interesse i, at vi sammen kommer stærkest ud på den anden side af denne krise, siger Kim Brandt, næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget.

Alle nyledige i Aabenraa Kommune vil desuden blive tilbudt et fælles informationsmøde i form af en videokonference.

Kontaktperson

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69; e-mail: es@aabenraa.dk

Næstformand Arbejdsmarkedsudvalget, Kim Brandt, tlf.: 20 14 15 59; e-mail: kbr@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk