Nyhed er fra 18-12-2020

Justering af regler for besøg på plejehjem og vaccination på vej

Sundheds- og Ældreministeriet har givet Aabenraa Kommune besked om at ændre restriktionerne for besøg på alle plejehjem beliggende i kommunen, herunder også Special- og Rehabiliteringscentret i Rødekro. Samtidig er plejehjemsbeboere i Aabenraa Kommune og deres pårørende blevet informeret om den kommende vaccine mod COVID-19.

18
122020

Justering af besøgsrestriktionerne betyder, at plejehjemsbeboere i Aabenraa Kommune fra i dag, fredag 18. december, kan få besøg af tre forskellige pårørende i deres egen bolig - dog kun to ad gangen. Det er en lille lempelse af de regler, som var gældende indtil i dag, hvor det kun var den nærmeste pårørende, der kunne besøge beboeren i dennes bolig. Yderligere regler for besøg på plejehjem i Aabenraa Kommune gælder som hidtil.

- Jeg håber, at lempelsen af besøgsrestriktionerne trods alt kan være med til at gøre det en smule mere bekvemt for de pårørende at komme på besøg på plejehjemmene henover julen, siger social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune, Karen Storgaard Larsen.

Vaccinationer mod COVID-19 nærmer sig
Plejehjemsbeboere i Aabenraa Kommune og deres pårørende er derudover i dag også blevet informeret om, at plejehjemsbeboere i Aabenraa Kommune kan forvente at blive tilbudt vaccination mod COVID-19 mellem 26. december 2020 og 11. januar 2021. Selve vaccinationen udføres af en læge ude på det enkelte plejehjem.

Som det ser ud nu, bliver det Pfizers COVID-19-vaccine, som landets plejehjemsbeboerne tilbydes, altså den vaccine, der allerede er taget i brug i for eksempel Storbritannien og USA. Pfizers vaccine mod COVID-19 gives ad to omgange med tre ugers mellemrum. Den første injektion giver korttidsimmunitet, og den anden dosis sikrer langtidstidsimmunitet.

- At vaccination mod COVID-19 af landets plejehjemsbeboere ser ud til at være nært forestående, er en rigtig glædelig nyhed. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det tager omkring en uge fra det tidspunkt, hvor den første dosis gives, før den vaccinerede person er immun over for coronavirus. Derfor er det også min forventning, at Styrelsen for Patientsikkerhed vil fastholde restriktioner for besøg på plejehjemmene, indtil alle plejehjemsbeboere har fået begge doser, siger Karen Storgaard Larsen.

Kontaktperson

Social- og sundhedsdirektør, Karen Storgaard Larsen, tlf.: 30 68 85 91; e-mail: kslar@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk