Nyhed er fra 21-08-2015

Kalvø sætter sejl til H.K.H. Prinsgemalens besøg

Når H.K.H. Prinsgemalen besøger Kalvø 4. september, kommer han til at opleve, at øen sprudler af aktiviteter - fra kagebord til kajakker

21
082015

Der er lagt op til en festlig fredag eftermiddag, når H.K.H. Prinsgemalen lægger vejen forbi Kalvø i forbindelse med Regentparrets besøg i Aabenraa 4. september.

Foreningen Det Maritime Kalvø har i samarbejde med en lang række frivillige og Kalvø Badehotel lagt et program, der får både Genner Bugt og øen til at sprudle af aktivitet. Programmet begynder kl. 13 og slutter ca. kl. 16. H.K.H. Prinsgemalen er på øen ca. kl. 15-15.30.

Deltagerne i arrangementet er bl.a. børn fra lokale dagplejer og børnehaver og elever fra Genner Univers og Løjt Kirkeby Skole, og alle andre interesserede er velkomne. Der vil blandt meget andet være gammeldags lege, cykling med rickshaws, aktiviteter på vandet og liv på bådebroerne, udklædte guider fra Det Lille Teater, srilankansk dans, mulighed for at se nærmere på en brandbil og trylleshow ved Pal Magic.

En række sponsorer har doneret råvarer, så badehotellet kan servere gratis sønderjysk kaffebord til alle besøgende hen over eftermiddagen. Blandt dem, der vil nyde kaffe og kage, er gæster fra Kirsebærhaven Aktivitetscenter i Aabenraa og Røde Kors besøgsvenner, der bliver kørt til Kalvø i veteranbussen Lotte.

Når H.K.H. Prinsgemalen ankommer til øen, bliver han modtaget af museumsleder Hrolf Thorulf, som fortæller Prinsgemalen om stedets historie.

- Det er dejligt, at så mange engagerede personer på og omkring Kalvø vil være med til at levendegøre og understrege naturperlen Kalvøs maritime historie. Og vi er glade for, at Prinsgemalen ankommer ved kaffetid, så vi også får mulighed for at samles om den gode, stemningsfyldte sønderjyske tradition: kaffebordet, pointerer teamleder Charlotte Brunsgaard fra Aabenraa Kommune, som koordinerer aktiviteterne på Kalvø 4. september.

De to lokale skoler er også involveret i forberedelserne til det kongelige besøg.

- Prinsgemalens besøg passer perfekt ind i vores årsplanlægning, da vi har temadage for skolen i den uge. Så vi har henlagt undervisningen til Kalvø hele fredagen. Derudover deltager også alle de andre børn fra Universet, som vil gå derned og tilbage igen. Det bliver sikkert en stor oplevelse, forventer skoleleder Merete Neuschild fra Genner Univers.

Ingen biler til Kalvø, mens Prinsgemalen er der
Hvis man tager turen til arrangementet på Kalvø i bil, skal man være opmærksom på et par forhold:

  • Parkering enten på Kalvø eller hos Naturperlen på Sønderhavvej
  • Sønderhavvej, Kalvøvej og dæmningen til Kalvø bliver spærret for trafik fra kl. ca. 14.30 til kl. ca. 15.45

Det vil sige, at man skal ankomme inden kl. 14.30 for at få parkeret sin bil. Og at man under ingen omstændigheder kan køre ud fra Kalvø eller Naturperlens parkeringsplads før efter kl. ca. 15.45.

Program

Kl. 13: Arrangementet begynder: sønderjysk kaffebord og cykling med rickshaws

Kl. 13.45: Sang og musik ved Henriette Sonne

Kl. 14.15: Srilankansk dans

Kl. ca. 15: H.K.H. Prinsgemalen ankommer

H.K.H. Prinsgemalen skal høre om Kalvøs skibsværftshistorie
og opleve den maritime stemning og den skønne natur

Kl. ca. 15.30: H.K.H. Prinsgemalen forlader Kalvø

Kl. 15.30: Trylleshow ved Pal Magic

Kl. 13-ca.16: Maritime lege og aktiviteter på øen. Museet holder åbent