Nyhed er fra 21-07-2021

Kom med på 12-timers vandringer i Aabenraa Kommunes landskaber

Aabenraa Kommunes landskab kommer i centrum, når 10 kunstnere udforsker forskellige steder i kommunen.

21
072021

Hvad betyder landskabet for os? Hvordan bruger vi landskabet? Hvordan synes vi, landskabet burde være? Det undersøger 10 kunstnere fra 31. juli til 9. august, når de hver især begiver sig ud på en 12-timers vandring i landskabet. Publikum er inviteret med – enten ved at deltage i vandringen eller via livestreams på Facebook.

De 10 kunstnere har alle en særlig relation til Aabenraa. De tager os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i områdets natur, historie, stemninger, myter, fænomener og hemmeligheder.

- På godt og på ondt har corona betydet, at vi har været mere ude i naturen, end vi plejer. Nu giver kunstnerne os et ekstra lag på naturoplevelsen med de helt særlige vandringer, de har tilrettelagt i vores landskaber. Jeg er spændt på, hvordan kunstnerne vil gå på opdagelse i landskaberne her i kommunen og give os indblik i sider, vi ikke selv ville have fået øje på, siger Lars Kristensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Kunstnerne udforsker landskabet ud fra hver deres kunstneriske disciplin – ny-cirkus, performance, lydkunst, teater, billedkunst, dans, lyrik – og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. En fortælling, en sanseoplevelse, en performance, en installation, en samtale, et billede, et digt.

Vandringerne er første etape af et stort treårigt samtidskunstprojekt - METROPOLIS LANDSKAB – en kunstnerisk danmarksrejse, der sætter fokus på relationen mellem mennesker og natur i en tid, hvor der er brug for at tænke nyt og skabe balance. Partnerne bag projektet er Billedkunstrådet, Kultur og Fritid, Aabenraa Biblioteker og Borgerhuse, ti kunstnere med forbindelse til kommunen samt organisationen Metropolis, der er specialiseret i at lave kunst og performances i det offentlige rum.

- Landskabet har altid været et motiv for kunstnerne. Men landskabet består ikke kun af de få yndige steder, som vi ynder at fremhæve. Det danske landskab er et kulturlandskab – mennesket har sat sine aftryk overalt. En by og en plovfure er begge aftryk, som mennesker har sat. Et udtryk for en historie og en kultur. Ligesom Hærvejen og vildsvinehegnet er det. I Billedkunstrådet er vi spændte på at se, hvordan de 10 kunstnere griber landskabsmotivet an her i 2021, og vi tror, at de vil være med til at udvide vores forståelse af, hvad kunst er og kan, siger formand for Billedkunstrådet, Jørgen Hoeck.

Følg med
Mød kunstnerne online hver time, når de livestreamer deres aktioner på Facebook:
www.facebook.com/walkinglandscapes

Se mere her om, hvordan og hvornår du selv kan vandre med kunstnerne i landskabet.

Læs mere om Metropolis Landskab her

Se program for Walking Landscapes her

Kontaktperson

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Kristensen, tlf.: 21 47 49 54; e-mail: lkri@aabenraa.dk

Formand for Billedkunstrådet, Jørgen Hoeck, tlf.: 61 31 58 80; e-mail: jhoeck@mail.dk

Kommunikationskonsulent, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90 e-mail: ksje@aabenraa.dk