Nyhed er fra 09-03-2015

Krydstogtskib anløber Aabenraa Havn

Aabenraa Havn modtager tirsdag 2. august 2016 krydstogtskibet Braemar med op til 930 passagerer og 370 besætningsmedlemmer

09
032015

Det bliver en stor dag, når det gode skib Braemar med plads til 930 passagerer anløber Aabenraa Havn. Det sker tirsdag 2. august 2016 kl. 8, og hun stævner først ud igen kl. 17 samme dag. Når det sker, vil et stort ønske være gået i opfyldelse.

- Det har længe været et ønske fra Aabenraa Havn og byrådet, at vi kunne tiltrække et krydstogtskib, for Aabenraa Havn har faciliteterne til det. Nu er det så lykkedes, og det er virkelig glædeligt. Aabenraa Havn er glad for at kunne bidrage til byen med denne store event ud over det, vi ellers dagligt bidrager med som aktiv erhvervshavn, siger Erwin Andresen, der er formand for bestyrelsen for Aabenraa Havn og medlem af byrådet.

Aabenraa Havn blev i efteråret kontaktet af Shipping.dk (SDK Cruise), som er agent for det norske rederi Fred. Olsen Cruise Lines, med tilbud om anløb af krydstogtskibet på et cruise i 2016. Siden har der været dialog mellem havnedirektør Henrik Thykjær og rederiet om at få detaljerne på plads.

Nu er krydstogtet netop offentliggjort og udbudt på rederiets hjemmeside som et cruise til de danske fjorde. Ud over Aabenraa Fjord går turen bl.a. også til Limfjorden.

Aabenraa Kommunes borgmester Thomas Andresen ser begejstret frem til begivenheden:

- Det er virkelig en god event ikke bare for Aabenraa Kommune, men for hele Sønderjylland og det nye sønderjyske turismesamarbejde Destination Sønderjylland. Der følger naturligvis en vis omsætning med, hvilket vi kan glæde os over. Men det er mindst lige så glædeligt, at vi får en fantastisk mulighed for at vise en stor gruppe turister vores særlige seværdigheder og give dem oplevelser på tværs af hele Sønderjylland. Det er en opgave, vi skal løfte sammen i turismesamarbejdet, slår Thomas Andresen fast.

Skibet kommer til at lægge til enten ved Sønderjyllandskajen eller i Gammel Havn. Det er endnu ikke helt afgjort.

Se mere om krydstogtet på rederiets hjemmeside: http://www.fredolsencruises.com/places-we-visit/cruise-holiday/fjords-of-denmark-M1619?referrer=7&isback=1