Nyhed er fra 20-09-2021

Kultur og- fritids genstartskampagne er skudt i gang

Kultur- og fritidslivet i Aabenraa Kommune skal genstartes efter mere end ét år i coronaens skygge. Det sker med genstartskampagne ”Vi bevæger Aabenraa - Aabenraa bevæger sig”.

20
092021

Hvordan er det nu, man gør, når man skal tilmelde sig et hold? Hvordan kommer man af sted til kulturaktiviteter på egen hånd eller med familie og venner? Hvordan får klubberne fat i nye trænere? Og hvor finder foreningsbestyrelsen gejsten til at lægge nyt program med nye forestillinger og foredragsholdere efter et år i coronaen og aflysningernes tegn?

Nogen er kommet helt ud af træning med alt, hvad der vedrører booking, billetter, tilmelding og koordinering. Derfor lancerer Aabenraa Kommune sammen med DGI Sønderjylland en kampagne med fokus på at bevæge sig – og at blive bevæget:

- Kultur- og fritidslivet kan få folk bevæget – både fysisk og mentalt. Vi har fået lavet seks små film og nogle skabeloner til plakater og sociale medier, som alle aktører frit kan tilpasse og bruge lige nu, hvor efterårs- og vintersæsonen starter op. På siden aabenraa.dk/genstart ligger en pixibog, der trin for trin viser, hvordan man bruger kampagnens elementer, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Kristensen.

Genstartskampagnen, der har fået titlen ”Vi bevæger Aabenraa - Aabenraa bevæger sig”, har fået støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens kampagne ”100 dage med Kultur og Idræt”. Borgerne kommer til at møde kampagnen på de pyloner, der er stillet op rundt omkring i kommunen, og det er også håbet, at mange foreninger vil benytte de skabeloner til coverbilleder og opslag på de sociale medier, der ligger frit tilgængelige.

- Med få klik kan man sætte navnet på ens egen by og ens eget foreningslogo ind i kampagnens grafikker. Vi håber, mange vil benytte dem – også for at vise, at kultur- og fritidslivet står sammen om at få borgerne op af sofaen og ud der, hvor verden bevæger sig igen, siger Lars Kristensen.

Har man lært at bruge skabelonerne, er man godt klædt på til også bruge det grafiske program Canva til foreningens andre markedsføringsopgaver. På aabenraa.dk/genstart finder man desuden både foreninger, hold og events, så det er bare med at komme op af sofaen og bruge kultur- og fritidslivet.

Kontaktperson

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Kristensen, tlf.: 21 47 49 54; e-mail: lkri@aabenraa.dk

Kultur- og fritidschef, Mads Stendorf, tlf.: 22 61 82 01; e-mail: makha@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk